Cradle to Cradle giver Troldtekt værdifulde awards

quote“Vugge til Vugge er som eksterne kolleger. De hjælper os med at udvikle nye produkter, der fra begyndelsen er designet til Cradle to Cradle”


– Marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen, Troldtekt A/S:

Øget kendskabsgrad og stigende efterspørgsel er en naturlig følge af Troldtekts prisvindende C2C strategi.

Virksomheden, der producerer akustikplader i træ og cement, fik i 2014 CSR Awards strategipris for dens C2C forretningsstrategi, men virksomhedens produkter har fået endnu flere priser.

I februar 2017 modtog Troldtekt for anden den prestigefulde hæder, German Design Award. Denne gang for produktet Troldtekt rhombe, der samler bæredygtighed, elegant design og god akustik i én vægløsning. I 2016 er det blevet til en ICONIC AWARD fra German Design Council samt en Green Product Award i handelskammeret i Berlin.  I 2015 fik Troldtekt de samme to priser for deres wave akustikplade. Både rhombe og wave har C2C-certifikat i sølv, og det har været medvirkende til, at Troldtekt har fået priserne.

I 2015 modtog Troldtekt desuden udmærkelsen “Highly Commended” i kategorien ’Business Strategy – Best Small to Medium Enterprise’ af den britiske komité bag Responsible Business Awards 2015. Blandt øvrige priser og nomineringer kan fremhæves hædrende omtale på The Circular Economy Awards 2015.

I 2016 er Troldtekt desuden en af de tre virksomheder, der har vundet EU’s Miljøpris i Danmark. De vandt dog ikke den internationale EU Miljøpris, men fik hædrende omtale. Se Troldtekts egen side om deres priser og anerkendelser.

Synlighed og skulderklap

”Priser og awards er noget, der øger kendskabsgrad og troværdighed. Vi kommer bredere ud, fordi vi kan lukrere på prisuddelernes pressekontakter. Priserne er en god måde at synliggøre det, vi arbejder med, og det er meget vigtigt i et konkurrencepræget marked,” siger marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen fra Troldtekt A/S.

Hun skriver selv teksterne til indstillingerne – til dels med hjælp fra Vugge til Vugge ApS. I begyndelsen var det et større arbejde, men nu kan teksterne tit genbruges.

”Priserne er en ting, men der skal også være substans i det. Det har vi i kraft af vores Cradle to Cradle forretningsstrategi,” siger Tina Snedker Kristensen.

Hun tilføjer, at priserne internt opleves som et skulderklap og et tegn på, at det var en rigtig beslutning at satse på Cradle to Cradle.

Vugge til Vugge er som en kollega

I 2011 indledte virksomheden et samarbejde med Vugge til Vugge Danmark om at få Cradle to Cradle certifikat på deres produkter. Samarbejdet er siden udvidet til også at omfatte:

  • rådgivning om produktudvikling
  • ny forretningsstrategi med roadmap og milepæle
  • udvikling af et take-back system for Troldtekt affald
  • ansøgninger til støtteordninger og awards

Alt sammen er det med til at differentiere Troldtekt A/S på markedet og med til at få bedømmelseskomitéer i hele verden til at nominere virksomheden til de eftertragtede priser inden for bæredygtighed.

“Annette fra Vugge til Vugge er som en ekstern kollega. Hun hjælper os med at udvikle nye produkter, der fra begyndelsen er designet til Cradle to Cradle. Hun er projektleder for os og bidrager med kompetencer og erfaring, vi ikke har internt i virksomheden, ” forklarer Tina Kristensen.

C2C er et styringsredskab

I dag er 92 pct. af virksomhedens produkter Cradle to Cradle certificerede. Målet er 99 pct.

”Cradle to Cradle er som et styringsredskab, der hjælper os til at optimere både produkter, produktion og produktudvikling. Vi investerer nu 100 mio. kroner i fabrikken – og hver en krone tager udgangspunkt i vores C2C roadmap,” siger Tina Kristensen og begrunder det:

”I starten blev Cradle to Cradle bare opfattet som et nyt miljømærke, men det sidste halvandet år har vi oplevet, at Cradle to Cradle er blevet et kendt og anerkendt begreb. Det sikrer, at Troldtekts produkter bliver foretrukket og foreskrevet til byggerier med fokus på bæredygtighed. Det øger omsætningen.”

Troldtekt A/S er en dansk virksomhed, der har produceret akustikplader i træ og cement, siden 1935.