DanSign skilter med Cradle to Cradle

quote“Vugge til Vugge ved, hvad de har med at gøre, og det er en fordel, at certificeringssprocessen foregår på dansk”


– Tonny Sønderbæk, Salgs- og marketingdirektør, DanSign A/S

”Når vi fortæller arkitekter og designere om principperne bag Cradle to Cradle, så synes de, det er en fantastisk god idé. Den del af cradle to cradle principperne, som især gør vores produkt attraktivt, er, at skiltene er lette at skille ad og skifte ud. De er dyrere i indkøb, men langt billigere i drift. Det er dansk design koblet med cirkulær økonomi, når det er bedst,” siger Tonny Sønderbæk, der er salgs- og marketingdirektør for skiltevirksomheden DanSign A/S.

Vugge til Vugge har hjulpet DanSign med den oprindelige Cradle to Cradle certificering af skilteserien PlanSign i 2012 og to efterfølgende recertificeringer. Den seneste recertificering har rykket produktet fra bronzeniveau til sølv. Se scorecard til venstre. Konkret har DanSign og Vugge til Vugge arbejdet med en mere tilbundsgående analyse af materialesundheden, der er købt mere vindenergi, og engagementet i sociale projekter er øget.

”Vi er meget stolte af det, og det er fejret internt med champagne,” fortæller Tonny Sønderbæk.
Vugge til Vugge har ledet processen, hentet oplysninger hos leverandørerne, rådgivet om optimering og strategi og haft styr på detaljerne fra start til slut.

”Det har været meget tilfredsstillende at samarbejde med Vugge til Vugge. De ved, hvad de har med at gøre, og det ville have kostet alt for meget tid, hvis vi skulle have gjort det alene,” siger Tonny Sønderbæk.

En erklæret miljøpolitik

Når DanSign vælger at få certificeret et produkt, er det for at leve op til en erklæret politik om at tage hensyn til miljø og medvirke til reduceret materialeforbrug – både internt og med de løsninger, de tilbyder.

”Omsætningen i DanSign vokser. Om det skyldes certificeringen, er svært at sætte nøjagtige tal på. Men vi har haft et fantastisk år, og vi sælger mange af de certificerede skilte,” siger Tonny Sønderbæk, ”men én ting er sikkert, de fleste af vore kunder værdsætter, at vi er frontløbere på den bæredygtige tankegang.”

“Det giver os en credit i markedet, som ingen andre i branchen har. Særligt blandt store private virksomheder og i Sverige oplever vi en stor interesse for vores grønne løsninger. Til gengæld kniber det fortsat med at få de offentlige indkøbere i Danmark til at vælge grønne produkter, der er designet til cirkulær økonomi, selvom det giver en bedre totaløkonomi,” siger Tonny Sønderbæk.

PlanSign er designet til adskillelse, så man kun skal skifte navnet ud, når der er brug for et nyt skilt. Navnedelen tages tilbage og bruges til produktion af nye skilte. Det er cirkulær økonomi, der sparer på råstofferne og på det store arbejde, der kan være forbundet med at skifte fastmonterede navne ud.

Det er dyrere i indkøb, men langt billigere i drift. Det er denne forretningsmodel, der gør, at PlanSign opfylder kravene til guld-niveau for genanvendelse i Cradle to Cradle standarden.

En vej til Holland

Holland er meget langt fremme med bæredygtigt byggeri, så DanSign valgte i september 2015 at flytte ind i Architechten Showroom Amsterdam(ASA). Det er et stort showroom for bæredygtige materialer i en bygning, der samtidig huser diverse arkitektfirmaer. Et optimalt sted at være synlig.

”Men det tager tid at slå igennem. Vi har ingen konkrete projekter endnu, men vi kan mærke en stor interesse, så vi forventer os meget af det. Vi ville aldrig være kommet så langt uden en Cradle to Cradle certificering,” understreger Tonny Sønderbæk.
DanSign A/S producerer wayfinding- og skilteløsninger til byggerier. Virksomheden har 25 ansatte. Læs mere på www.dansign.dk