Fashion Positive

– et branchesamarbejde faciliteret af Cradle to Cradle Products Innovation Institute

 

Hvad er Fashion Positive?

Fashion Positive er et åbent og internationalt samarbejde i mode- og tekstilbranchen, der arbejder for flere bæredygtige materialer, gerne Cradle to Cradle certificerede.

Forestil dig, at designere i hele verden kan vælge mellem tusindvis af lynlåse, knapper, tråd og stof, som er garanteret bæredygtige. Det er den virkelighed, Fashion Positive, ønsker at skabe.

Fashion Positive er et Cradle to Cradle initiativ

Det uafhængige non-profit Cradle to Cradle Products Innovation Institute lancerede Fashion Positive i 2016. Målet er at få virksomheder i branchen til at samarbejde om at identificere og udvikle bæredygtige grundmaterialer og designs til industrien, så alle materialer udelukkende påvirker mennesker og miljø positivt og let kan genanvendes.

Fashion Positive er et åbent samarbejde mellem en lang række store og små brands, designere og producenter. Alle er velkomne. Sammen vil de transformere materialerne i modebranchen – komponent for komponent – fra lineær økonomi til cirkulær økonomi.

Blandt de indtil videre 45 samarbejdsparter er kendte navne som H&M, Stella McCartney, Nike, Tommy Hilfiger og Fjällräven. Se alle.

En ønskeliste til nye bæredygtige materialer

Et helt konkret output af samarbejdet er en ønskeliste, der identificerer hvilke bæredygtige materialer, der mangler at blive udviklet til markedet. Det er alt fra alternativer til læder til algebaserede farvestoffer. Se listen.

Omvendt er der selvfølgelig også en liste over materialer, som allerede lever op til kravene. Det er Cradle to Cradle certificerede produkter, som er dokumenteret bæredygtige både i forhold til indholdsstoffer, genanvendelse, produktion med vedvarende energi samt ansvar for mennesker og vandmiljø.

Cirka 40 materialer inden for mode- og tekstilbranchen er allerede Cradle to Cradle certificerede, men der skal mange flere til, før mennesker verden over kan klæde sig på med god samvittighed.

Del viden via webinarer og seminarer

Fashion Positive tilbyder webinarer og seminarer, der klæder deltagerne på til at forstå bæredygtighed og cirkulær økonomi i branchen. Der blev blandt andet holdt et seminar i København 9. maj 2017 med 75 deltagere fra hele verden.

Designere får inspiration, og producenter får værktøjer til at udvikle nye produkter, der efterspørges af de designere og brands, der deltager.

Se tidligere afholdte webinarer.

Skriv dig op til nyhedsbreve fra Fashion Positive.

Cradle to Cradle er med i Circular Fibres Initiative

Cradle to Cradle Products Innovation Institute er også involveret i Ellen MacArthur Foundations initiativ, Circular Fibres Initiative, som bl.a. arbejder på at kortlægge hele tekstilindustrien og flowet af tekstiler i dag. Den første rapport forventes klar i efteråret 2017. Læs mere om Circular Fibres Initiative.