Bæredygtige gaver under juletræet

Cradle-to-Cradle-certificerede-julegavar

Drikkedunke, håndklæder og shampoo er bare nogle af de Cradle to Cradle certificerede julegaver, du kan købe i år. Vi har gjort forarbejdet for dig og fundet gaverne på nettet, lige til at bestille hjem.

Med bæredygtige julegaver viser du omsorg – ikke bare for dine kære, men også deres efterkommere. Det giver god samvittighed at vælge gaver, der er produceret af ansvarlige virksomheder, der både tænker på forbrugernes sundhed, klima og miljø.

Hvis du også vil give gaver med god samvittighed, så vælg Cradle to Cradle certificerede julegaver. Vi har fundet en række gode bud på gaver, du stadig kan nå at købe, pakke ind og lægge under juletræet!

De fleste kan købes på danske websites, men enkelte skal bestilles i udlandet (og så skal du nok skynde dig). Priserne er vejledende.

Læs mere om Cradle to Cradle certificerede produkter.

Bæredygtige julegaver til hverdagsbrug:

Økologiske t-shirts i bomuld, fire forskellige modeller fra Trigemas Change kollektion, som er certificeret på SØLV-niveau. Fra 219 kr. Find dem på et engelsk site her. (Kommer du til udlandet kan du også købe guld-certificerede t-shirts i C&A)

Jules Clarysse håndklæder certificeret på SØLV niveau. Fire håndklæder og to vaskeklude for ca. 390 kr. på engelsk site.

Biolage R.A.W Shampoo med quinoa skaller og honning fra L’oreal. Certificeret på SØLV-niveau og fås til 179 kr. på dansk site.

Aveda Invati Exfoliating Shampoo. Certificeret på GULD niveau. Set til 238 kr. for 200 ml på dansk site.

Brabantia pedalspande, vasketøjskurve og brødkurve i lækkert design. Produceret i Holland og certificeret på BRONZE niveau. F.eks. 5 listers pedalspand for 249 kr og vasketøjskurv for 629 kr. På dansk site.

Billige gaver til børn og voksne:

Stabilo Greenpoint tuschpen i genbrugsplast og certificeret på SØLV niveau. Fire penne 0,8 mm i farverne rød, blå, sort og grøn. Set til 50 kr. på dansk site.

Dopper Original drikkedunk, der fås i flere flotte farver i et holdbart og 100 pct. genanvendeligt materiale og går i opvaskeren. Helt fri for blødgørere og andre skadelige stoffer. 5 % af salget går til etableringen af vandpumper og toiletter i Nepal. Certificeret på SØLV niveau. Pris 84,15 kr. på dansk site.

Gaver til de nybagte eller vordende forældre:

Babykalenderen – verdens første babybog uden skadelige stoffer, trykt på KLS PurePrint, der er certificeret på SØLV niveau. Fås i de fleste boghandlere og på danske websites fra omkring 170 kr. inkl. fragt. F.eks. her.

Hagesmæk/tørklæde, produceret af Johann Mueller for Hauptli Haus Kids. Certficeret på GULD-niveau. Tre stk for 60$ på amerikansk site.

GDiapers engangs-ble-indlæg, der kan komposteres efter brug. Certificeret på sølvniveau. En pakke med 40 stk. for 140 kr. på dansk site.

Gaver til den videbegærlige:

Building a circular future – Den nyeste bog om Cradle to Cradle i byggebranchen. Bogen indeholder principper og en business case for fremtidens byggeri, hvor design for adskillelse giver mulighed for at genanvende de råstoffer, der indgår i byggeriet. Tryksagen er certificeret på SØLV niveau. Bogen er på engelsk og bestilles via Vugge til Vugges hjemmeside.

Cradle to Cradle – Rigdom og vækst uden affald – Bogen, du bare skal have læst for at forstå, hvordan vi kan få meget mere ud af Jordens ressourcer uden at skade miljøet. En dansk oversættelse af “Remaking the way we make things”, forfattet af Cradle to Cradle grundlæggerne William McDonough og Michael Braungart. Den trykte udgave er udsolgt, men fås som e-bog for knap 70 kr. på dansk site.