Cradle to Cradle Certified® v. 4 forbinder alt

Learning Session onsdag 3. nov. 2021: Forventninger om mere bæredygtighed i byggebranchen kan bl.a. indfries med den nye reviderede Cradle to Cradle Certified® Product Standard version 4.0. Hør hvordan og mød ROCKWOOL Group og Ege Carpets på Vugge til Vugges Learning Session ved dette års Building Green

Morgendagens byggematerialer skal indgå i cirkulær økonomi, og de skal samtidig tage hensyn til klima, miljø, sundhed og socialt ansvar. Det kræver forbrugerne – og det kræver planeten. Building Greens tema i år er ’Alt er forbundet’, og det spiller rigtig godt sammen med indholdet på Vugge til Vugges learning session, der holdes

onsdag 3. november kl. 13.30 i Forum, København

Cradle to Cradle Certified® forbinder nemlig alle nødvendige skridt på vejen til en sikker, cirkulær og retfærdig fremtid på tværs af værdikæder.

EgeCarpets, ROCKWOOL, Vugge til Vugge og SDG Kommunikation på Building Green
Øverst: Dorthe Aaboe Kallestrup fra Ege Carpets og Anthony Abbotts fra ROCKWOOL Group. Nederst: Annette Hastrup fra Vugge til Vugge og moderator Lone Bolther Rubin

Annette Hastrup, CEO, Vugge til Vugge ApS, vil fortælle mere om denne holistiske tilgang til produkter på learning session. Hun får selskab af to virksomheder, der har erfaringer med Cradle to Cradle Certified:

– Anthony Abbotts, Director Group Public Affairs & Sustainability, ROCKWOOL Group

– Dorthe Aaboe Kallestrup, CSR Manager, Ege Carpets

Journalist Lone Bolther Rubin, SDG Kommunikation modererer debatten.

 

Forskellige erfaringer med Cradle to Cradle Certified

De to virksomheder har meget forskellige erfaringer med Cradle to Cradle. Ege Carpets har integreret Cradle to Cradle i virksomhedens strategi igennem mange år.

Alle Ege Carpets tæpper til kontraktmarkedet er certificeret, og virksomheden har lige udvidet med to nye certifikater, så den i alt har 20 certifikater, der dækker langt over 100 produktserier. Virksomheden er nu så småt i gang med at forberede overgangen fra Cradle to Cradle Certified v. 3.1 til v. 4.0.

ROCKWOOL Group har været med til at teste og certificere efter udkast til Cradle to Cradle Certified® v. 4.0 med to brands, Generation FUTURO fra den schweiziske fabrik Flumroc AG og Rockfon®. Begge er certificeret i år.

Anthony Abbotts fortæller i denne artikel på Building Green om ROCKWOOL’s tilgang til bæredygtighed og den rolle Cradle to Cradle Certified spiller:
Cradle to Cradle Certified forbinder alt

Kom i gang med de nye krav i Cradle to Cradle Certified version 4.0

Mens ROCKWOOL Group og Ege Carpets vil fortælle om, hvad de har fået ud af at Cradle to Cradle certificere deres produkter, vil Annette Hastrup forklare, hvordan virksomheder kan komme i gang med den nye standard.

Med version 4.0 er det holistiske og handlingsorienterede syn skærpet i de fem kriteriekategorier: Material Health, Product Circularity, Clean Air & Climate Protection, Water & Soil Stewardship og Social Fairness.

Desuden er der kommet ’General Requirements’ til, der handler om at have politikker og processer, der sikrer, at produktet til enhver tid lever op til de øvrige krav i standarden, og at virksomheden identificerer og håndterer potentielle miljøpåvirkninger ansvarligt.

Alle kategorier er blevet udvidet og indeholder nye og forbedrede krav. Overordnet set drejer det sig om:

  • Nye rammer for Product Circularity og Social Fairness, der svarer til bedste globale praksis
  • Strengere krav om ren luft og hurtige klimahandlinger
  • Udvidede krav i Water & Soil Stewardship
  • Krav til materialesundhed er tilpasset verdens mest rigide regler og standarder for kemi.

Der er også nye krav om transparens. Blandt andet skal der nu udarbejdes en ’Circularity Data Report’, som er offentlig tilgængelig på Cradle to Cradle Products Innovation Institute’s hjemmeside.

Gratis at deltage

Det er gratis at deltage i Building Green og Vugge til Vugges Learning Session, men man skal registrere sig her.