CASES

Vi har hjulpet rigtig mange virksomheder med at få Cradle to Cradle certificeret deres produkter og omstille til cirkulær økonomi. Se liste over de danske produkter her.

Blandt de mange har vi udvalgt nogle enkelte virksomheder til uddybende cases, hvor læse om, hvad de får ud af at certificere og arbejde strategisk med Cradle to Cradle og cirkulære forretningsmodeller.

I forbindelse med virksomhedsrettede støtteprogrammer for grøn omstilling har vi desuden været konsulenter for en række andre virksomheder. Læs f.eks. om deres resultater i Rethink Business programmerne CØ SMVFokuseret Værdikædesamarbejde, Design for Disassembly og Join the circular economy revolution.

Wiking Gulve cradle to cradle certificeret

WIKING GULVE A/S

Wiking Gulve A/S producerer lamelgulve i Danmark af primært nordiske træsorter. Virksomheden har fokus på konstant at udvikle mere bæredygtige løsninger, og derfor fik den alle produkter Cradle to Cradle certificeret i februar 2020. Næste step er at optimere produkterne og realisere en take-back-model, hvor brugte gulve bliver til nye. Bl.a. i samarbejde med søsterselskabet PA Savværk A/S – og Vugge til Vugge ApS selvfølgelig.

LÆS MERE

DANSK WILTON A/S

Dansk Wilton A/S producerer tæpper til verdens mest eksklusive hoteller og krydstogtskibe, og de kræver dokumentation for leverandørernes miljøaftryk. Derfor har Vugge til Vugge hjulpet virksomheden med at få Cradle to Cradle certificeret deres vigtigste tæppeserier, Colortec RE:THINK og Colortec ORIGIN. Samtidig er Cradle to Cradle blevet implementeret i virksomhedens strategi, visualiseret med et roadmap.

LÆS MERE


EGE CARPETS A/S

Ege Carpets A/S er en af Europas førende virksomheder, når det handler om at designe, udvikle og producere unikke gulvtæpper af høj kvalitet. Med Vugge til Vugges hjælp har Ege Carpets indtil nu opnået hele 18 Cradle to Cradle certifikater, der omfatter 100 pct. af virksomhedens sortiment til kontraktmarkedet. I samarbejde med Vugge til Vugge har Ege Carpets desuden implementeret et cirkulært take-back-system og udarbejdet roadmap for virksomhedens strategi.

LÆS MERE

KLS PUREPRINT A/S

I 2007 var KLS PurePrint A/S det trykkeri, der klarede sig dårligst i Danmarks top ti. De efterfølgende år implementerede virksomheden derfor gradvist en ny, ambitiøs miljøstrategi, og blev bl.a. det første CO2 neutrale trykkeri. Men ambitionerne var højere endnu, så i 2015 udviklede virksomheden en Cradle to Cradle certificeret tryksagslinje med hjælp fra Vugge til Vugge. Siden 2007 er flere trykkerier i top ti lukket, men KLS PurePrint lever i bedste velgående.

LÆS MERE


TROLDTEKT A/S

Troldtekt A/S producerer akustikplader i træ og cement og indledte i 2011 et samarbejde med Vugge til Vugge om at få Cradle to Cradle certifikat på deres produkter. Siden har virksomheden vundet utallige priser for deres kombination af bæredygtighed, elegant design og god akustik. Samarbejdet med Vugge til Vugge er siden udvidet til bl.a. også at omfatte rådgivning om produktudvikling, ny forretningsstrategi med roadmap og milepæle og udvikling af et take-back system.

LÆS MERE

KOMPROMENT ApS

Tag- og facadevirksomheden Komproment ApS blev første gang præsenteret for Cradle to Cradle konceptet i forbindelse med et støttet udviklingsarbejde af et tag med integrerede solceller, hvor Vugge til Vugge fungerede som konsulent. Siden er virksomheden gået “all in” og har gennemført flere Cradle to Cradle certificeringer og lagt en langsigtet strategi sammen med Vugge til Vugge ApS. Det har ført til et sandt eksport eventyr.

LÆS MERE


KALK A/S

I forbindelse med et kursskifte udviklede virksomheden KALK A/S en ny stærk kalkmørtel, der skulle kunne bruges i nybyggeri. I modsætning til cementmørtel kan den nye kalkmørtel genanvendes i det uendelige – så det var helt oplagt til en Cradle to Cradle certificering. Med Vugge til Vugge ApS’ hjælp fik KALK derfor certificeret både Kalkmørtlen og deres øvrige produkter. Siden er Cradle to Cradle blevet både et arbejdsredskab og en fælles vision, der skaber motivation for medarbejderne.

LÆS MERE

ALINA LLC

Den lettiske virksomhed ALINA LLC har udviklet et miljøvenligt alternativ til de biocider, der typisk bruges til at konservere bl.a. maling og bindemidler i byggebranchen. ALINA LLC ønskede at få certificeret det nye produkt, ALINA LIFE™ organoclay, og valgte et Material Health Certificate, som dækkede deres behov for gennemsigtighed, sporbarhed og mulighed for at blive kombineret med andre certificerede materialer. I december 2016 opnåede ALINA LIFE™ med Vugge til Vugges hjælp Material Health Certificate på sølvniveau.

LÆS MERE


CØ SMV

Vugge til Vugge ApS var en af de godkendte konsulenter på det nationale støtteprogram ”Øget Vækst gennem Cirkulære Forretningsmodeller i SMV’er” (CØ SMV) som forløb fra 2018-2021.
Vi gennemførte forløb for i alt otte af de deltagende virksomheder: Steffen Sten ApS, BURNBLOCK ApS, Rudolph Care A/S, PA Savværk A/S, Byggros A/S, CHAT BOARD A/S, Cerama A/S og Knowledge Cotton Apparel A/S.

LÆS MERE

 

RETHINK BUSINESS – Fokuseret værdikædesamarbejde

Vugge til Vugge ApS var konsulent på det tredje af Region Midtjyllands Rethink Business projekter – Fokuseret værdikædesamarbejde, som forløb i 2016-2017. Vi var konsulent for 4 af de deltagende virksomheder: Horn Bordplader A/S, Komproment ApS, Bollerup Jensen A/S og Furnipart A/S.

SE CASES HER


RETHINK BUSINESS – Design for Disassembly

Vugge til Vugge ApS vandt opgaven som konsulent på det andet af Region Midtjyllands Rethink Business projekter – Design for Disassembly, som forløb i 2015-2016. Vi var således konsulenter for alle de ni virksomheder, der deltog. Ved projektets afslutning blev der skrevet cases om fem af dem: Magnus Olesen A/S, Nybo Workwear A/S, Refurb ApS, Dansk Wilton A/S og FTM Byg ApS.

SE CASES HER

DESIGN FOR DISASSEMBLY – om vores konsulentrolle

Vugge til Vugge ApS var ekstern konsulent på Region Midtjyllands Rethink Business projekt Design for Disassembly. Målet var at hjælpe virksomheder i gang med at designe produkter og udvikle forretningsmodeller til en cirkulær økonomi.

Læs om, hvordan vi deltog i projektet som konsulent.

LÆS MERE


RETHINK BUSINESS – Join the circular economy revolution

I 2012-15 var Vugge til Vugge ApS sammen med COWI konsulent på det første af Regions Midtjyllands Rethink Business projekter – Join the circular economy revolution. Knap 40 virksomheder deltog. Ved projektets afslutning skrev vi cases om nogle af de virksomheder, Vugge til Vugge ApS var konsulent for: Advance Nonwoven A/S, Novopan Træindustri A/S, Rheinzink Danmark A/S, Halling Autoophug ApS og Troldtekt A/S.

SE CASES HER