CØ SMV – cases

Vugge til Vugge ApS har været konsulent for i alt fem virksomheder på de to første hold i det landsdækkende projekt ’Øget Vækst gennem Cirkulære Forretningsmodeller i SMV’er’ (CØ SMV). Og på det igangværende hold 3 er vi konsulent for tre nye virksomheder.

De første fem projekter blev afsluttet i henholdsvis efteråret 2019 og foråret 2020, og det er der kommet nogle lærerige cases ud af. Indtil videre kan vi offentliggøre cases for PA Savværk, CHAT BOARD, Byggros og Knowledge Cotton Apparel. Den sidste case fra første hold i CØ SMV projektet kommer senere.

Det er stadig muligt at få støtte gennem CØ-SMV projektet. Der er deadlines for ansøgninger til det 4. og sidste hold den 22. maj 2020. Læs mere her.

Rudolph Care A/S vil finde den mest bæredygtige og cirkulære model for emballage inden for skønhedspleje og dele erfaringerne med andre producenter. Flere løsninger er i spil – i første omgang skal brugt emballage indsamles, renses og genanvendes. Se case.

 

 

Steffen Sten vil Cradle to Cradle certificere tegl til belægning.Steffen Sten ApS vil have papir på tegls bæredygtige egenskaber, så nu skal teglklinker og facadeklinker Cradle to Cradle certificeres. Desuden skal de fremover indgå i take-back ordning, så man også vil kunne købe brugte tegl hos Steffen Sten. Se case.

 

 

BURNBLOCK er et brandhæmmende imprægneringsmiddel, der nu er blevet Cradle to Cradle certificeret på GULDBURNBLOCK® har fået deres brandhæmmende produkt Cradle to Cradle certificeret på GULD-niveau. Det ændrer profilen fra naturlig til mere holistisk bæredygtighed – og så giver det adgang til et stort internationalt netværk af potentielle samarbejdspartnere, der vil samme vej. Se case.

 

 

PA Savværk får Cradle to Cradle certificering på gulvePA Savværk A/S vil med en Cradle to Cradle certificering på trægulve PA Savværk A/S dokumentere, at deres produkt er i top 5 ligaen for bæredygtige gulve. Næste skridt bliver en ambitiøs cirkulær take-back-ordning sammen med søstervirksomheden Wiking Gulve A/S. Se case.

 

 

ChatBoard vil Cradle to Cradle certificere efter CØ SMV projektCHAT BOARD A/S luger ud i leverandørkæden for at kunne Cradle to Cradle certificere deres magnetiske glas- og skrivetavler. Formålet er at dokumentere, at der er styr på virksomhedens produkter. Det vil ændre hele fortællingen om CHAT BOARD. Se case.

 

 

Byggros case CØ SMV projektByggros A/S er bl.a. blevet klar til at indføre take-back-løsninger på deres grønne tage. Desuden vil de lægge pres på leverandørerne om at Cradle to Cradle certificere nogle af de mest centrale elementer i Byggros’ varekatalog. Det skal gøre historien om de gode, grønne byggeløsninger troværdig og skabe mere salg. Se case.

 

 

KnowledgeCotton Apparel i CØ SMV projektKnowledgeCotton Apparel har udviklet en helt ny cirkulær take-back forretningsmodel, som vi glæder os til at fortælle mere om, når den er lanceret. Der er også lagt en plan for, hvordan virksomheden kan komme i gang med en eventuel Cradle to Cradle certificering af udvalgte kollektioner. Se case.

 

 

Cerama med i CØ SMV projektCerama A/S vil trække hele keramikbranchen i en grøn retning og erobre nye markeder. Gennem deltagelse i CØ SMV projektet er virksomheden nu klar til at udfase skadelige stoffer og Cradle to Cradle certificere deres keramikglasurer. Case offentliggøres senere.