DanSign A/S skilter med Cradle to Cradle

Opdateret 2. december 2016

”Når vi fortæller arkitekter og designere om principperne bag Cradle to Cradle, så synes de, det er en fantastisk god idé. Den del af Cradle to Cradle principperne, som især gør vores produkt attraktivt, er, at skiltene er lette at skille ad og skifte ud. De er dyrere i indkøb, men langt billigere i drift. Det er dansk design koblet med cirkulær økonomi, når det er bedst,” siger Tonny Sønderbæk, der er salgs- og marketingdirektør for skiltevirksomheden DanSign A/S.

DanSigns skilteserie, PlanSign, har været Cradle to Cradle certificeret siden 2012. Den har nu fået fornyet certifikatet og er rykket fra bronze til sølvniveau i den samlede vurdering. Kriteriene for genanvendelse og brug af vedvarende energi er på guldniveau.

Vugge til Vugge har hjulpet DanSign A/S med den oprindelige Cradle to Cradle certificering af skilteserien PlanSign i 2012 og to efterfølgende recertificeringer. Den seneste recertificering har rykket produktet fra bronzeniveau til sølv. Konkret har DanSign A/S og Vugge til Vugge ApS arbejdet med en mere tilbundsgående analyse af materialesundheden, der er købt mere vindenergi, og engagementet i sociale projekter er øget.

”Vi er meget stolte af det, og det er fejret internt med champagne,” fortæller Tonny Sønderbæk.

Vugge til Vugge har ledet processen, hentet oplysninger hos leverandørerne, rådgivet om optimering og strategi og haft styr på detaljerne fra start til slut.

”Det har været meget tilfredsstillende at samarbejde med Vugge til Vugge ApS. De ved, hvad de har med at gøre, og det ville have kostet alt for meget tid, hvis vi skulle have gjort det alene,” siger Tonny Sønderbæk.