Design for Disassembly - cases

Vugge til Vugge ApS har været virksomhedsrettet konsulent i Region Midtjyllands Design for Disassembly projekt, der blev afsluttet først i 2016. Ni virksomheder deltog. Læs mere om vores rolle i projektet i casen om Design for Disassembly.

Der er også udarbejdet cases om fem af virksomhedernes udbytte af projektet og de idéer, de har fået undervejs til at udvikle nye produkter og forretningsmodeller. Læs hvordan og hvor langt virksomheder kan komme i en cirkulær retning i løbet af de cirka seks måneder, der var til udvikling og sparring.

 

Magnus Olesen A/S har sat designerne til at udvikle nye møbler, der fra begyndelsen er skabt til adskillelse. Samtidig er der planer om udvikle en ny cirkulær forretningsmodel.

 

Nybo Workwear A/S vil være first mover ved at bruge C2C certificering som løftestang for optimeret ressourceforbrug og øget genanvendelse.

 

 

Refurb ApS deltog i projektet med ønsket at gøre det nemt og bekvemt for private forbrugere at tømme deres skuffer for brugt elektronik. En cirkulær forretningsmodel var løsningen!

 

 

Dansk Wilton A/S har udarbejdet en grøn forretningsmodel med genanvendelse som omdrejningspunkt, hvor C2C certificering ses som en rettesnor, der samtidig kan levere en efterspurgt dokumentation for tæppernes bæredygtighed.

 

FTM Byg ApS er i gang med et generationsskifte, som samtidig skal være en omstillingsproces, så FTM Byg videreføres som bannerfører for et fremtidigt byggeri med fokus på sundhed, ressourcebevidsthed og genanvendelighed.