Rethink Business 1: Join the circular economy revolution - cases

Vugge til Vugge ApS har samarbejdet med Region Midtjylland i det første Rethink Business projekt, der blev afsluttet hen over vinteren 2015. Næsten 40 virksomheder deltog.

Det er der kommet 24 virksomhedscases ud af – som både er inspirerende og lærerige. Vi omtaler og linker her til nogle af dem, hvor Vugge til Vugge ApS har været projektleder og rådgiver:

 

Advance Nonwoven A/S har udviklet en helt ny forretningsmodel og kontakt til flere potentielle kunder. Snart ser en ny fabrik lyset, der kan tilbyde at konvertere andre virksomheders affaldsmaterialer til nye brugbare produkter, der kan indgå i virksomhedernes egne fremadrettede forretninger.

 

Novopan Træindustri A/S har fået øje på, hvordan de med Cradle to Cradle certificering og -strategi kan forbedre kundernes værdikæde – og dermed selv opnå konkurrencefordele.

 

Rheinzink Danmark A/S er blevet overbevist om, at der er god forretning i at tage brugt zink tilbage. Næste skridt er at få teknologien og logistikken på plads, og så skal pilotprojektet realiseres.

 

Halling Autoophug ApS har fået den nødvendige håndsrækning til at konkretisere en ambitiøs forretningsidé om at effektivisere genanvendelsen af alle materialer i bilerne, så intet går til spilde.

 

Troldtekt A/S etablerer et retursystem for træbeton for dermed at udnytte ressourcerne og skabe en bedre forretning.