Cirkulære indkøb - Cradle to Cradle

Sådan kan I lave cirkulære indkøb

Cradle to Cradle CertifiedTM lever op til kravene i udbudsloven om offentlige indkøb

Cirkulære indkøb - Cradle to CradleHar I engageret jer i FN’s verdensmål og cirkulær økonomi? Så har I også forpligtet jer til at handle ansvarligt. Men hvilke krav kan man stille, og hvor ambitiøs skal man være, når man formulerer sin indkøbspolitik eller sit udbud?

Det kan du finde svar på i vores nyhedsbrev fra maj 2019.

Har du ansvar for en virksomheds eller en offentlig organisations indkøb, så læs denne artikel på CSR:
Cradle to Cradle er miljømærket for indkøbere med fokus på cirkulær økonomi

Og se her, hvordan Cradle to Cradle opfylder reglerne i Udbudsloven, der giver offentlige myndigheder og institutioner mulighed for at stille krav om, at et produkt skal leve op til bestemte standarder – for eksempel et miljømærke.

En garanti for endnu bedre produkter i fremtiden

Cradle to Cradle CertifiedTM er ikke kun en dokumentation for, at produktet er tænkt ind i den cirkulære økonomi. Det er heller ikke bare en dokumentation for, at produktet er ’mindre skadeligt’ end de fleste. Det er der så mange produkter, der er.

Det er samtidig OGSÅ en garanti for, at producenten fortsat udvikler på sit produkt og sin produktion med det mål, at det skal være ’gavnligt’ for miljø og mennesker.

Målet med Cradle to Cradle certificeringen er ressourceeffektive og langtidsholdbare produkter

  • uden skadelige stoffer
  • der kan genbruges igen og igen OG
  • til sidst skilles ad, så materialerne kan anvendes til noget nyt i et teknisk kredsløb eller indgå sikkert i det biologiske kredsløb.

Virksomheden skal ovenikøbet sikre, at der findes systemer, der effektivt vil recirkulere materialerne. Med andre ord, vil produktet indgå sikkert i den cirkulære økonomi uden at belaste miljøet!

Stil krav, der gavner klima, vand og mennesker

Cradle to Cradle certificerede produkter bidrager også på andre bæredygtige parametre. Målet er nemlig også, at de bliver produceret med

  • 100 pct. vedvarende energi
  • socialt ansvar og
  • respekt for vandressourcen

Og de er som regel ikke dyrere for kunden….

Se eksempler på det i artiklen på CSR.dk: “Cradle to Cradle er miljømærket for indkøbere med fokus på cirkulær økonomi“.

Så ved at stille krav om Cradle to Cradle certificerede produkter i jeres indkøb, er i med til at støtte en produktion, der for alvor vil ændre den måde, vi bruger Jordens ressourcer på.

Se eksempler på Cradle to Cradle certificerede produkter her.