Cradle to Cradle certificeret akustikpuds

Cradle to Cradle åbner døre til eksport

Cradle to Cradle certificeret akustikpuds Fade acoustic plaster system

Ansvarlige forbrugere i Mellemøsten, Asien, USA og Europa kræver dokumentation for bæredygtighed – og med Cradle to Cradle kan man svare på alle spørgsmålene på én gang.

Allerede en uge efter, at fade® Acoustic Ceilings har fået deres akustikpuds Cradle to Cradle certificeret, er det blevet lettere for dem at dokumentere og svare på kundernes spørgsmål, som kommer fra Mellemøsten, Asien, USA og Europa.

”Vi er involveret i ti forskellige projekter i Dubai, så da vi fik certifikatet, sendte vi det rundt med det samme. Særligt i Dubai og Oman er kunderne rigide. De skal have dokumentation for alt, hvad du siger. Så når vi kan sende et certifikat, der er underskrevet og stemplet, så gør det indtryk, og licitationsfasen bliver nemmere,” fortæller Kasper Ehlert, Head of Business Development & Export Sales hos fade® Acoustic Ceilings.

Kan dokumentere det hele med Cradle to Cradle

Virksomheden sælger til 19 forskellige lande. Ud over Europa er det bl.a. lande som Dubai, Saudi Arabien, Oman, USA, Kina og Taiwan. Overalt er branchen blevet mere og mere fokuseret på at bygge bæredygtigt og dokumentere det med en bygningsstandard som LEED eller BREEAM.

Kunderne vil vide, hvor mange procent af produktet, der er genanvendeligt, og hvor mange procent, der er CO2 neutralt og så videre. Det er ikke, fordi bygherren eller entreprenøren i Mellemøsten og Asien kender særligt meget til Cradle to Cradle.

”Men de kender LEED, og når vi skal udfylde LEED questionnaires, så kan vi svare på alle spørgsmål med vores certifikat, fordi ordningen er så bred, og vi kan dokumentere det med én tredjeparts verificering. Jeg tror, det er med til at øge kendskabet til Cradle to Cradle,” forklarer Kasper Ehlert.
Cradle to Cradle certificerede produkter udløser helt automatisk ekstra point i både LEED og BREEAM. Læs mere om de særlige fordele i byggebranchen.

Cradle to Cradle SØLV imponerer i Europa

I Europa og USA kender kunderne godt Cradle to Cradle, og her er de imponerede over, at fade® Acoustic Ceilings kan levere et certifikat på SØLV niveau. Den eneste anden konkurrent inden for akustikpuds, som har Cradle to Cradle certifikat, har kun opnået BRONZE.

”Det gør, at vi kan differentiere os fra vores konkurrenter, og det forventer vi da vil give en konkurrencefordel,” siger Kasper Ehlert.

Komproment på messe i USA med Cradle to Cradle tag- og facadeløsning
Komproment på eksportfremstød i USA med deres Cradle to Cradle certificerede tag- og facadeløsninger.

Komproment på vej til USA

Mens fade® Acoustic Ceilings slår igennem i Mellemøsten, er Komproment, der producerer Cradle to Cradle certificerede tag- og facadeløsninger, travlt optaget af at markedsføre sig i USA. Her er Cradle to Cradle blevet anerkendt på højeste niveau. Den amerikanske miljøstyrelse, EPA, anbefaler alle offentlige indkøbere at vælge Cradle to Cradle certificerede produkter særligt inden for byggeri og interiør.

Læs også: USA anbefaler Cradle to Cradle certificerede produkter

Eksportdirektør og partner Niels Heidtmann holdt den 19. juni 2018 oplæg for 100 arkitekter i New York om ’bygninger som materialebank’ forud for The American Institute of Architects (AIA) Conference & Expo 21.-23. juni. Komproment var også med på udstillingen, der tiltrak op mod 23.000 deltagere fra hele verden.

“Vi havde en fantastik god messe. De amerikanske arkitekter var meget interesserede i vores tag- og facadeløsninger, og vi kunne mærke, at de sætter pris på, at de er Cradle to Cradle certificerede. Arkitekterne var overraskede over, hvor langt vi er med at certificere produkter i Europa. Vores forhandler fra Chicago fik rigtig mange leeds og meget at arbejde med. Det var et vigtigt skridt for os at få tjekket, om vores bæredygtige produkter har et liv i USA, og det har de. Ingen tvivl om det,” fortæller Niels Heidtmann.

Woodfibre markedsføres nu i Letland

Virksomheder, der vil ind på markeder med begrænset kendskab til Cradle to Cradle, kan også opleve mærket som en fordel. Det gælder for eksempel Woodfibre Nordic AB, der laver isolering af træuld, og som er på vej ind på det lettiske marked.

Forhandleren Juris Kirsanovs vil med produktet være med til at bane vejen for sundere boliger og mere miljøbevidsthed. Letterne kender hverken produktet eller Cradle to Cradle, men de er begyndt at interessere sig for bæredygtighed og efterspørger bl.a. svenske miljøstandarder.

”Jeg skal forklare det for dem, og fordi Cradle to Cradle er en god standard, så tager folk også godt imod det. Jeg kan allerede nu se en stor interesse,” siger Juris Kirsanovs.

Adgang til internationale databaser

Ud over US EPA’s anbefaling og de særlige point i bæredygtige byggestandarder har Cradle to Cradle produkter adgang til flere internationale databaser, der har til formål at lette adgangen til bæredygtige materialer.

Læs også: Google honorerer Cradle to Cradle produkter

Se mere om Cradle to Cradle certificerede produkter på Vugge til Vugges hjemmeside.