Cradle to Cradle kan noget særligt for byggebranchen

Cradle to Cradle på Building Green

Med Cradle to Cradle får materialer og bygninger mere værdi og giver et positivt aftryk på miljøet. Det kan man lære meget mere om på efterårets Building Green.

Cradle to Cradle inspireret byggeri er et cirkulært byggeri, der består af rene materialer, der kan skilles ad. Det bidrager til øget biodiversitet med f.eks. beplantede vægge, er selvforsynet med vedvarende energi og har en strategi for håndtering af spildevand. Bygningen får et materialepas, så fremtidige generationer kan realisere værdien af materialerne – f.eks. i forbindelse med vedligehold og nedrivning.

Flere cases viser, at det betaler sig på den lange bane. Venlo City Hall i Holland forventer, at investeringen i Cradle to Cradle certificerede materialer på €3,4 mio. vil give et afkast på €16,9 mio. over de næste 40 år.

Lærerig workshop og seminar

Lyder det interessant, så er det værd at deltage i Building Green, der holdes 1. og 2. november i Forum i København. Her sætter både internationale talere, en workshop og et seminar fokus på Cradle to Cradle.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute leder en to timer lang workshop: “Together we build what is next”. Erfarne folk fra DK-GBC, Delta Development Group, GXN, Troldtekt og Vugge til Vugge vil lede deltagerne igennem programmet med fokus på materialer i hele værdikæden fra ”molekyle til metropolis”.

”Det er en oplagt chance for at undersøge, hvordan ens egen virksomhed kan bidrage til og profitere af en mere ansvarlig udvikling i byggebranchen,” siger direktør for Vugge til Vugge, Annette Hastrup.

Workshoppen kræver særskilt tilmelding, og der er begrænsede pladser. Det er der til gengæld ikke til det seminar (learning session), som Annette Hastrup også medvirker i. Under overskriften ”Sund forretning med international certificering” introducerer hun deltagerne til Cradle to Cradle produktcertificering.

Annette Hastrup får selskab af Tina Snedker Kristensen, marketing- og kommunikationschef fra Troldtekt, og Niels Heidtman, teknisk direktør fra Komproment, der fortæller om at arbejde med Cradle to Cradle certificering i praksis, og hvordan det skaber bedre bundlinje.

Læs mere om seminaret og om Cradle to Cradle byggeri.

Andre inspirationskilder til Cradle to Cradle

Blandt de andre inspirationskilder til Cradle to Cradle på Building Green er tre fremtrædende personer, der alle har praktisk erfaring med at udvikle byggeprojekter efter Cradle to Cradle principperne:

  • Direktør Coert Zachariasse fra Delta Development Group, der bl.a. står bag det visionære erhvervsbyggeri, Park 20|20, taler om “Cradle to Cradle in the built Environment”.
  • Entreprenør og arkitekt Thomas Rau fra RAU Artchitects taler om ”Built with Future”.
  • Seniorpartner Kasper Guldager Jensen fra 3XN arkitekters innovationsselskab GXN fortæller om ”Fremtidens cirkulære byggeri,” herunder om erfaringerne med projektet Circle House.

Flere virksomheder har desuden en messestand, hvor de præsenterer deres Cradle to Cradle certificerede produkter. Det er blandt andet Troldtekt, KALK, Komproment, Ytong, KE-Fibertech og KLS PurePrint