Cradle to Cradle løber med priserne – igen

Direktør i Troldtekt A/S, Peer Leth, lykønskes af Lars Hansen, direktør for VILLUM Fonden. Copyright© VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN

Vi har tidligere berettet om, hvordan vores kunder har modtaget priser. Nu har både Troldtekt A/S og KALK A/S igen vundet bemærkelsesværdige priser for deres ”dokumenterede arbejde med bæredygtighed”. Et arbejde, som Vugge til Vugge har bistået med, og som bl.a. er udmøntet i flere Cradle to Cradle certificerede produkter.

Administrerende direktør i Troldtekt, Peer Leth, modtog for nylig VILLUM FONDEN og VELUX FONDENs prestigefyldte Bygningskomponentpris 2017, og på Building Green i København vandt KALK produktprisen ”Det Bæredygtige Element”.

Klar miljøprofil og markant udvikling bag hæderen

VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN uddeler Bygningskomponentpris hvert andet år til en eller flere personer, som har gjort en særlig indsats for industrielt fremstillede bygningskomponenters værdi, betydning og praktiske anvendelse i dagligdagen.

”Prisen er en kæmpe anerkendelse af vores produkt, vores virksomhed, vores tilgang og ikke mindst vores dygtige medarbejdere. Det er takket være deres daglige engagement, opmærksomhed og holdånd, at jeg kan tage imod prisen,” fortæller den stolte direktør i Troldtekt Peer Leth.

Bag hæderen ligger en klar miljøprofil og evnen til at videreudvikle et meget enkelt produkt.

”Peer Leth har formået at vise vejen ved at engagere dedikerede og dygtige medarbejdere og leverandører. Kombineret med Troldtekts klare miljøprofil og dokumenteret arbejde med bæredygtighed skaber komponenten stor værdi for både byggeriets parter og brugere,” fortæller formand for indstillingskomiteen, Bjarne Graabæk Thomsen, i Troldtekts pressemeddelse.

Hos Vugge til Vugge ApS, der har været med til at udvikle Troldtekts forretningsstrategi ud fra cirkulære principper med udgangspunkt i Cradle to Cradle, er nyheden også blevet taget godt imod.

”Det er så dejligt at se, at vores kunder klarer sig godt og bliver hædret gang på gang – og især, når det er med en så anerkendt pris som Bygningskomponentprisen. Det er en stor anerkendelse for deres ihærdige indsats,” siger Annette Hastrup, direktør i Vugge til Vugge ApS.

Hun er da heller ikke i tvivl om, at Cradle to Cradle certificeringen har været med til at bane vejen for priserne.

”Cradle to Cradle certificeringen giver vores kunder dokumentation på bæredygtighed. Men det er langt fra den eneste gevinst. Kravet om kontinuerlig forbedring motiverer virksomhederne til at tænke ud af boksen, og som led i processen bliver der lagt en gennemtænkt strategi, både i forhold til forretning og bæredygtighed. Ofte bliver Cradle to Cradle et uundværligt styringsredskab, som sikrer, at virksomhedens strategi faktisk bliver implementeret i praksis.”

Cradle to Cradle certificeret maling vinder produktpris

Samme dag som Troldtekt modtog Bygningskomponentprisen, blev Building Green og InnoBYGs produktpris ”Det Bæredygtige Element” givet til KALK for deres nye facade- og vægmaling ”REN”. Malingen er baseret på kalk og er helt fri for tungmetaller, blødgørere og toksiske komponenter. Under prisoverrækkelsen blev KALKs arbejde med Cradle to Cradle fremhævet som en af årsagerne til, at de vandt prisen.

”Malingen har opnået GULD i Cradle to Cradle certificering, herunder i forhold til renhed og sundhed, genanvendelse og vedvarende energi,” sagde fagjuryens formand, Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects. ”Dette produkt går på eksemplarisk vis hånd i hånd med miljø, indeklima og sundhed.”

Building Green og InnoBYGs personpris gik desuden til Kasper Guldager Jensen fra GXN og Anders Lendager fra Lendager Group for deres store og inspirerende indsats for at fremme cirkulær økonomi inden for byggeri.