Cradle to Cradle bliver stadig mere efterspurgt

furnipart Cradle to Cradle certificate
CEO Annette Hastrup fra Vugge til Vugge overrakte for nylig Cradle to Cradle certifikatet til furniparts produktchef Erik Bøjstrup.

Den danske designvirksomhed furnipart A/S modtog i midten af oktober 2018 sit første Cradle to Cradle produktcertifikat, som omfatter hele deres kollektion af aluminiumsgreb til skuffer og skabe i køkken og bad. furnipart bliver dermed en del af det gode selskab af flere og flere virksomheder, der vælger at Cradle to Cradle certificere deres produkter. Certificeringen giver troværdig dokumentation for bæredygtighed og cirkulær økonomi, og det efterspørges.

”Cradle to Cradle certificering er den bedste måde at imødekomme den stigende internationale efterspørgsel på dokumenteret bæredygtighed,” forklarer Rasmus Byriel, der er CEO og partner i furnipart.

furniparts produktion ligger i Kina – et land der sjældent forbindes med bæredygtighed og cirkulær økonomi. Vugge til Vugge ApS inspicerede som led i certificeringen furniparts produktionssteder i Kina for at sikre sig, at produktionen lever op til de skrappe krav i Cradle to Cradle CertifiedTM Product Standard. Og det gør den.

”Vi har valgt at omlægge til cirkulær økonomi for at kunne se os selv i øjnene, når talen falder på produktionsmetoder. At vi opnår en certificering på vores produktion i Kina gør os særligt stolte og er med til at rokke ved den gængse opfattelse af Kina som produktionsland,” udtaler Rasmus Byriel i en artikel i Jyllands-Posten.

Vugge til Vugges samarbejde med furnipart startede i regi af Rethink Business, Fokuseret Værdikædesamarbejde i 2016, men certificeringsprocessen har kun varet omkring et halvt år. Du kan se produktets scorecard på Cradle to Cradle Products Innovation Institutes produktregister.

furnipart er tredje nye certifikatholder i år

Det er dermed tredje gang i år, Vugge til Vugge som assessor har hjulpet en veletableret dansk virksomhed med at gennemføre en førstegangscertificering. Tidligere i år fik Dansk Wilton og fade® Acoustic Ceilings deres første certifikater – og med nogenlunde samme begrundelse som furnipart. Hvordan de tre virksomheder arbejder med Cradle to Cradle, kan du læse her:

Stor stigning i antal certificerede produkter

Det er ikke kun i Danmark, interessen for at opnå Cradle to Cradle certifikater stiger. I oktober 2018 var der mere end 600 aktive certifikater – og det er over 100 flere end ved årsskiftet. Fem procent tilhører virksomheder i Norden. Langt de fleste er vurderet af Vugge til Vugge ApS, der er akkrediteret assessment body for Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Hvor_mange-har-Cradle-to-Cradle-certifikat
⇒ Antal aktive Cradle to Cradle certifikater og Material Health Certifikater de sidste fem år. 2018 viser det foreløbige antal pr. 30. oktober. Der er allerede kommet flere til. Kilde: Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Producenter af byggematerialer og inventar går forrest

Syv ud af ti certifikater på verdensplan er knyttet til byggebranchen. I alt har 196 producenter af byggematerialer og inventar certificeret 428 produktgrupper, der dækker mange tusind forskellige produkter. Dertil kommer en række produkter, som har opnået Material Health Certificate alene.

Når producenter af byggematerialer og inventar vælger at certificere med Cradle to Cradle, så hænger det sammen med, at der er en stigende efterspørgsel på bæredygtigt byggeri. Et Cradle to Cradle certifikat leverer ikke blot tredjepartsverificeret dokumentation. Det giver i sig selv også ekstra point til de bygherrer, der bygger efter byggestandarderne LEED og BREEAM.

Læs mere om Særlige fordele i byggebranchen.