Fashion Positive leder vejen til bæredygtig mode og design

Fashion Positive og Cradle to Cradle Products Innovation Institute kommer til København med en heldags workshop tirsdag den 9. maj 2017. Workshoppen er afpasset tidspunktet for Copenhagen Fashion Summit, der i forvejen tiltrækker mange internationale gæster med interesse for bæredygtig mode og tekstil.

Mere om workshoppen senere – for hvad er Fashion Positive egentlig? Forestil dig, at designere i hele verden kan vælge mellem tusindvis af lynlåse, knapper, tråd og stof, som er garanteret bæredygtige. Det er den virkelighed, Fashion Positive, ønsker at skabe.

Det uafhængige non-profit Cradle to Cradle Products Innovation Institute lancerede Fashion Positive i 2016. Målet er at få virksomheder i branchen til at samarbejde om at identificere og udvikle bæredygtige grundmaterialer og designs til industrien, så alle materialer udelukkende påvirker mennesker og miljø positivt og let kan genanvendes.

Fashion Positive er et åbent samarbejde for alle

Fashion Positive er et åbent samarbejde mellem en lang række store og små brands, designere og producenter. Alle er velkomne. Sammen vil de transformere materialerne i modebranchen – komponent for komponent, fra lineær økonomi til cirkulær økonomi.

Blandt de indtil videre 45 samarbejdsparter er kendte navne som H&M, Bestseller, Nike, Tommy Hilfiger og Fjällräven.

Et helt konkret output af samarbejdet er en ønskeliste, der identificerer hvilke bæredygtige materialer, der mangler at blive udviklet til markedet. Det er alt fra alternativer til læder til algebaserede farvestoffer. Se listen.

Omvendt er der selvfølgelig også en liste over materialer, som allerede lever op til kravene. Det er Cradle to Cradle certificerede produkter, som har dokumenteret bæredygtighed.

Cirka 40 materialer inden for mode- og tekstilbranchen er allerede Cradle to Cradle certificerede, men der skal mange flere til, før mennesker verden over kan klæde sig på med god samvittighed.

Fashion Positive tilbyder webinarer og seminarer, der klæder deltagerne på til at forstå bæredygtighed og cirkulær økonomi i branchen. Designere får inspiration, og producenter får værktøjer til at udvikle nye produkter, der efterspørges af de designere og brands, der deltager.

Se tidligere afviklede webinarer og artikler. Du kan skrive dig op til nyhedsbreve om Fashion Positive. Subscribe.

Omfattende program i København

For første gang kommer der nu en workshop til Danmark.
Det er tirsdag den 9. maj kl. 9.30-18. Dagen bringer deltagerne på en rejse fra den lineære økonomi til cirkulær mode med præsentation af konkrete løsninger og innovationer i branchen.

Det koster € 80 at deltage inklusiv frokost i DR’s koncerthus.

Deltagerne bliver indført i krav til materialer og designstrategier ud fra Cradle to Cradle principperne og får eksempler på vellykket upcycling og bæredygtige materialer.

Dagen slutter med netværksmøde, hvor der kan åbne sig nye samarbejdsmuligheder for innovation og nytænkning.

Præsidenten for Cradle to Cradle Products Innovation Institute, Lewis Perkins, deltager sammen med flere eksperter fra Fashion Positive i workshoppen i København. Direktør Annette Hastrup fra Vugge til Vugge ApS er også med og skal give et inspirationsoplæg om læring fra andre branchers arbejde med principperne for regenerativt design.

Læs mere om Fashion Positive.
Tilmelding senest 5. maj via dette link.

Fashion Summit runder af med store cirkulære navne

To dage efter workshoppen er der Copenhagen Fashion Summit. Blandt hovedtalerne er arkitekt og grundlægger af Cradle to Cradle, William McDonough og Ellen MacArthur, der har lagt navn til verdens førende fond for cirkulær økonomi, samt president for Cradle to Cradle instituttet Lewis Perkins.

Læs mere om dem og resten af programmet på konferencens hjemmeside.