Nordex Green har opnået Cradle to Cradle Certified på Guld niveau

Gør rent med Cradle to Cradle Certified™

Seks rengøringsmidler til sanitet, glas, opvask og daglig rengøring er nu blevet føjet til listen over Cradle to Cradle certificerede produkter.

Nordex Green har opnået Cradle to Cradle Certified på Guld niveau

Rengøringsserien Nordex Green fra det svenske firma, Nordexia AB, har i oktober 2020 opnået Cradle to Cradle Certified™ Guld samt Material Health Certificate på Platin niveau. Det betyder, at Nordex Green kan indgå i det biologiske kredsløb sundt og sikkert for mennesker og miljø. Se certifikatet her.

Platin er det højest opnåelige niveau i Cradle to Cradle Certified™ Product Standard. Du kan se, hvad der skal til for at leve op til de forskellige niveauer, på Vugge til Vugges hjemmeside.

Naturligt for Nordexia at vælge Cradle to Cradle Certified™

Nordexia er fast besluttet på at være en rollemodel, når det kommer til miljøhensyn og produkternes samlede påvirkning af omgivelserne. Ikke kun i forhold til indholdsstoffernes renhed, men også i valg af råmateriale, produktion og transport samt emballage og arbejdshygiejne.

Miljømærkning er en del af dette arbejde, og det var naturligt for Nordexia at udvide miljøarbejdet med en holistisk certificeringsordning som Cradle to Cradle Certified. Standarden vurderer både produkt og processer i hele værdikæden inden for fem kategorier:

  • Material Health
  • Product Circularity
  • Renewable Energy and Carbon Management
  • Water Stewardship
  • Social Fairness

Nordex Green er specifikt udviklet i samarbejde med leverandøren med henblik på at leve op til kriterierne på Guld-niveau.

”Vi stræber efter at sætte grænsen højere, end hvad lovgivningen foreskriver, og vi vil gerne gøre det praktisk muligt for vores kunder at vælge et produkt, som ikke bare er ’less bad’, men ’more good’. Vores kunders kunder er skoler, hospitaler og store virksomheder, som stiller store krav til miljø og sundhed, og vi forventer, at de vil efterspørge Cradle to Cradle, når de forstår, hvilken forskel det gør,” siger direktør i Nordexia, Roland Andersson.

Nordexia har oplevet, at det har været krævende at udvikle et produkt, der kunne certificeres på Cradle to Cradle GULD-niveau.

”Det er svært at få Cradle to Cradle, og vi har gjort en stor indsats for at få det. Det er både opskriften, vi har måttet se på, men også kravene til vedvarende energi og de sociale forpligtelser er større, end vi har været vant til,” fortæller Roland Andersson.

Nordex Green sælges i hele Norden og er målrettet det professionelle marked, som i stigende grad efterspørger internationalt anerkendt og tredjepartsverificeret dokumentation for bæredygtighed. Der bliver da også certificeret flere og flere rengøringsmidler efter Cradle to Cradle standarden. På nuværende tidspunkt, er der udstedt 25 Cradle to Cradle Certified certifikater til rengøringsserier. Nordex Green er den første nordiske rengøringsserie i det selskab.

Stigende interesse for Cradle to Cradle certificering

Nordexia har valgt Vugge til Vugge ApS som akkrediteret assessor for Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

”Det er vi glade for. De har været som en coach, der har guidet os i den rigtige retning, og de arbejder hurtigt og meget professionelt,” siger Roland Andersson.

Vugge til Vugge, der er den eneste assessor i Skandinavien, har hjulpet mange danske virksomheder med at få det attraktive stempel fra Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Nu oplever konsulentvirksomheden også en stigende interesse fra Sverige og det øvrige udland.

”Der sker virkelig meget lige nu. Både i Danmark, men vi får også flere og flere henvendelser fra udlandet. Vi har mange nye kunder, som er på vej til at blive certificeret. En af dem er i øvrigt svensk ligesom Nordexia,” fortæller direktør Annette Hastrup.

FAKTA:

  • Cradle to Cradle Certified™ er registreret varemærke under det uafhængige non profit Cradle to Cradle Products Innovation Institute.
  • Vugge til Vugge ApS er akkrediteret assessor for Cradle to Cradle Products Innovation Institute og er dermed godkendt til at vurdere produkter, så de kan blive certificeret efter Cradle to Cradle Certified™ Product Standard.
  • Cradle to Cradle Certified™ produktstandard er baseret på et holistisk videnskabeligt grundlag for design, fremstilling og verificering af sunde og ansvarlige materialer og produkter til den cirkulære økonomi.
  • Cradle to Cradle Certified™ produkter vurderes efter deres præstationer inden for fem kritiske bæredygtighedsområder: Material Health, Product Circularity, Renewable Energy and Carbon Management, Water Stewardship og Social Fairness.
  • Læs mere på www.c2ccertified.org