roccamore har fået støtte fra SMV:GRØN til Cradle to Cradle certificering

Få op til halv pris på C2C certificering med støtte fra SMV:Grøn 2.0

roccamore og andre af Vugge til Vugges kunder får støtte til at Cradle to Cradle certificere deres produkter. Skal din virksomhed være den næste?

roccamore får støtte fra SMV:GRØN til Cradle to Cradle certificering
Med støtte fra SMV:GRØN har roccamore kunnet iværksætte Cradle to Cradle certificering af en ny stor kollektion efter version 4.0 standarden.

Da roccamore sidste år ønskede at certificere en ny kollektion af sko efter den nye, krævende version 4.0 af Cradle to Cradle Certified® produktstandarden, fik de en dejlig stor appelsin i turbanen. SMV:Grøn tilbød nemlig, som den første støtteordning i Danmark, at betale op til halvdelen af udgifterne til certificeringen. Det valgte roccamore, der i forvejen havde en anden produktgruppe certificeret efter v.3.1, at benytte sig af.

”Det betyder, at vi nu kan certificere på et højere niveau med et dybere kendskab til produktet. Uden støtte havde det været for stor en udgift for os, siger Signe Marie Bakka Backhaus, der er Head of Product Development & Production i roccamore.

På forkant med kommende lovkrav

Signe Marie Bakka Backhaus opfatter støttemuligheden som en oplagt løftestang – ikke bare for roccamore, men også for andre virksomheder og deres leverandører. Og hun kan godt mærke, at leverandørerne har fået en anden bevidsthed om at levere data, siden roccamore gennemførte den første certificering. Blandt andet fordi EU også begynder at stille krav om dokumentation.

”Det er et stort og komplekst arbejde at opfylde kravene til version 4. Vi har mange leverandører og underleverandører, og det er netop det, der gør certificeringen så interessant. At det er så dybdegående og kommer helt til bunds i leverandørkæden. Vi får en dybere forståelse for vores materialer, og vi kan se, hvor der er eventuelle problemer, som gør, at vi skal finde alternative materialer. Samtidig skal vi også se på social fairness, som er kommet op på et helt nyt niveau med mange templates, der skal udfyldes. Men arbejdet bringer os foran. Når meget af det her bliver lovpligtigt på et tidspunkt, så har vi allerede været igennem processen,” fortæller Signe Marie Bakka Backhaus.

roccamore er næsten færdige med at indsamle data og underskrifter fra leverandørerne. Vugge til Vugge, der er assessor på projektet, er i fuld gang med at lave vurderingsrapport, som senere skal sendes til Cradle to Cradle Products Innovation Institute, der står for tredjepartsverificeringen.

Andre certificeringskunder har også søgt støtte

Roccamore fik støtte gennem SMV:Grøn, der lukkede som støtteprogram sidste år. I år er den åbnet i en ny version, SMV:Grøn 2.0. Den giver samme mulighed for at få betalt op til halvdelen af certificeringsudgiften, og det har flere af Vugge til Vugges kunder valgt at benytte sig af. Indtil videre har to virksomheder netop fået et forhåndstilsagn om støtte til at rykke deres certificering op fra Cradle to Cradle Certified V.3.1 til V.4.0.

“Det gode ved denne pulje er, at man både kan få støtte til at indsamle og klargøre data og dokumentation til vurderingen af produktet og støtte til selve certificeringsgebyret. Det betyder meget for en mindre virksomhed at kunne få op til halvdelen af udgifterne dækket,” fortæller CEO Annette Hastrup fra Vugge til Vugge.

Vugge til Vugge er akkrediteret Assessment Body for Cradle to Cradle Products Innovation Institute og må derfor gennemføre produkt- og procesvurdering efter Cradle to Cradle Certified® Products Standard.

Ny runde åbner 13. september

Vil I også have støtte til Cradle to Cradle certificering? Enten til en helt ny certificering eller til et løft af en eksisterende certificering fra version 3.1 til version 4.0? Så åbner en ny ansøgningsrunde 13. september 2023. Puljen åbner derefter to gange om året indtil 1. april 2025, hvor det lukkes ned. Virksomheder, der bliver godkendt til støtte, har 12 måneder til at gennemføre et forløb.

Læs mere om programmet på Erhvervshusets hjemmeside.

Det er muligt at søge op til 150.000 kroner til rådgivning og 150.000 kroner til investeringer. Pengene kan bruges til at betale op til halvdelen af jeres udgifter til rådgivning og certificeringsgebyr.

Prisen for en Cradle to Cradle certificering består af et ansøgningsgebyr til Cradle to Cradle Products Innovation Institute og betaling for selve dataindsamlingen og vurderingen, som skal foretages af en C2C-akkrediteret assessor som for eksempel Vugge til Vugge ApS.

Læs mere om certificeringen her

Læs mere om prisen på certificering her