Lettere at få Cradle to Cradle certifikat

Vugge til Vugge ApS er nu som de eneste i Norden akkrediteret til at gennemføre Cradle to Cradle certificering.

Et produkt, der er certificeret Cradle to Cradle er mere værd, er nemmere at markedsføre og skaber derfor mere værdi for producenten. Nu bliver det lettere at blive certificeret i Danmark. Vugge til Vugge ApS er nemlig som den første konsulentvirksomhed i Norden blevet akkrediteret vurderingsorgan (Accredited Assessment Body) for Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Det betyder, at Vugge til Vugge ApS selv kan indsamle data, analysere og evaluere produkter for de kunder, som ønsker at certificere et produkt. Kun den kemiske vurdering skal fortsat ligge hos en ekstern samarbejdspartner i udlandet.

– Vi er meget stolte af den nye titel, der vil gøre det både lettere og mere effektivt for vores kunder at få certifikat på deres produkter. Tidligere var vi blot bindeled til et vurderingsorgan i Tyskland. Nu kan vi selv udføre virksomhedsbesøg og skrive den endelige vurdering til det uafhængige Cradle to Cradle Products Innovation Institute, der udsteder certifikatet, siger Annette Hastrup.

Samarbejder med Kim Jensen fra EURA

Annette Hastrup er direktør i Vugge til Vugge ApS og samtidig den ene af de to personer, som er akkrediteret til opgaven. Den anden er Kim Jensen, som er direktør i konsulentfirmaet EURA.
Kim Jensen er tilknyttet Vugge til Vugge ApS som fast samarbejdspartner i forbindelse med certificeringsopgaver. Begge er uddannede biologer og har mange års erfaringer med blandt andet miljøledelse og produktmærkninger for store danske virksomheder.

Annette Hastrup og Kim Jensen har gennemgået et træningsforløb for at blive godkendt. Endvidere garanterer Cradle to Cradle Products Innovation Institute, at Vugge til Vugge ApS har den fornødne forsikringsdækning og kompetencer i kvalitetsledelse.

Vugge til Vugge ApS har indledt samarbejde med blandt andre McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC) om at lave de kemiske vurderinger. Bag det firma står stifterne af Cradle to Cradle tanken, den amerikanske arkitekt William McDonough og kemikeren Dr. Michael Braungart.

Certificering er første skridt

Vugge til Vugge ApS har tidligere hjulpet blandt andre egetæpper a/s og Troldtekt A/S med at få Cradle to Cradle certificeret produkter, og der er arbejde i gang med flere nye kunder.

“Ofte er certificeringen blot første skridt på vejen til at arbejde med Cradle to Cradle som forretningsstrategi, og den proces går vi ligeledes ind i,” fortæller Annette Hastrup.

Læs mere om, hvordan Vugge til Vugge ApS kan hjælpe med certificering, og her om Cradle to Cradle konceptet.