Ny detaljeret rapport viser vejen for 11 UN Sustainable Development Goals (SDG’er). Cradle to Cradle Certified er værktøj og dokumentation i et.
Hvordan skal man som produktionsvirksomhed lige gribe arbejdet med FN’s 17 verdensmål an? Og hvordan skal man dokumentere det?
Cradle to Cradle CertifiedTM er et godt bud på en metode, som både leverer værktøjet og dokumentationen. Den holistiske og brede tilgang i Cradle to Cradle betyder, at hele 11 af de 17 verdensmål er omfattet af certificeringsordningen.
LÆS MERE: Cradle to Cradle Certified viser vejen mod 11 verdensmål
Cradle to Cradle Certified dokumenterer arbejdet med SDG’er
Cradle to Cradle Products Innovation Institute har i juni 2019 udgivet en detaljeret rapport, der forklarer sammenhængen mål for mål, delmål for delmål.
”Det er et nyttigt værktøj til alle, der vil arbejde seriøst med verdensmålene og gøre målbare fremskridt – og som gerne vil dokumentere det,” siger Annette Hastrup, der er direktør for Vugge til Vugge ApS.
Med andre ord bliver certificeringen en dokumentation for, at virksomheden og værdikæden bag et produkt arbejder med at opfylde de 11 mål. Det er ikke tilfældigt, at verdensmålenes originale navn er UN Sustainable Development Goals (SDG). Målene er ambitiøse, og der skal et langt sejt træk til for at nå dem.
”SDG’erne er udviklingsmål, og det er Cradle to Cradle faktisk også. Certificeringsordningen kræver forbedringer af produkters bæredygtige aftryk ved recertificeringer hvert andet år. Det er altså ikke tilladt at stå stille og hvile på laurbærrene. Virksomhederne skal hele tiden udvikle bedre design og processer til gavn for mennesker og miljø. Og det skal de gøre langt tilbage i leverandørkæden,” siger Annette Hastrup.
Se hvilke mål, der er omfattet gennem en Cradle to Cradle certificering.
- FAKTA
Cradle to Cradle CertifiedTM vurderer produkters egenskaber på fem områder: Materialesundhed, genanvendelse, brug af vedvarende energi, hensyn til vandressourcen og social retfærdighed. - Certifikatholdere skal lave optimeringsplaner og -strategier inden for hvert område og dokumentere fremskridt hvert andet år i forbindelse med recertificering.
- Standarden er dermed velegnet som et udviklingsværktøj til at nå verdensmålene og identificere de tilhørende indikatorer (KPI’er).