Nye cases fra CØ-SMV

Cradle to Cradle roadmap har igen fået virksomheder i gang med at udvikle cirkulære forretningsmodeller

Første hold deltagere i projektet “Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV’er” (CØ-SMV) er i fuld gang med at omstille sig til cirkulær økonomi. Blandt virksomhederne er KnowledgeCotton Apparel A/S, CHAT BOARD A/S, Cerama A/S og Byggros A/S, som alle har brugt Vugge til Vugge ApS som konsulent i forløbet.
Se hvad virksomhederne har fået ud af konsulentforløbet på vores case-side.

CHAT BOARD luger ud i leverandørkæden

ChatBoard vil Cradle to Cradle certificereCHAT BOARD A/S har via projektet luget ud i leverandørkæden for at kunne Cradle to Cradle certificere deres magnetiske glas- og skrivetavler. Formålet er at dokumentere, at der er styr på virksomhedens produkter. Det vil ændre hele fortællingen om CHAT BOARD.

”Som dansk virksomhed med produktion i Danmark, så skal det hele bare være i orden. Det har en branding værdi, at vi har styr på vores design og produkter, og at vi kan levere på den cirkulære økonomi,” siger Business Manager Lars Honoré.

Han fandt hurtigt ud af, at Cradle to Cradle Certified var den bedste måde at dokumentere det på for CHAT BOARD.

”Vores eksport udgør ca. 85 pct., så certificeringen skal have et internationalt sigte. Et lokalt lands egne certificeringsmærker kan vi slet ikke give os i kast med. Så ville vi aldrig komme i mål. Vi handler med mere end 40 lande på alle kontinenter, så Cradle to Cradle er en god løsning i forhold til, hvor vi står,” siger Lars Honoré.

Læs hele casen om CHAT BOARD her.

Cradle to Cradle Roadmap har atter vist sit værd

Alle deltagere i CØ SMV har brugt Cradle to Cradle roadmap og Business Model Canvas som de primære værktøjer i forløbet.

Læs også artiklen på CSR: Et roadmap, der dur i praksis

Roadmappet viser trin for trin og år for år, hvordan virksomheden gennem partnerskaber og samarbejde i leverandørkæden kan nå de mest ambitiøse mål på disse parametre: Materialesundhed, genanvendelse, vedvarende energi, håndtering af vandressourcen, socialt ansvar, emballage og affaldshåndtering.

De endelige mål i hver kategori betegnes som ’100 pct. gode’. De er baseret på Cradle to Cradle visionen om at skabe sunde produkter, som er til gavn for mennesker og miljø, og som kan indgå i naturens kredsløb uden spild af ressourcer.

Byggros har brugt Cradle to Cradle roadmap”Vi har fået et fantastisk og gennemarbejdet roadmap, der er utroligt brugbart til de fremadrettede strategier. Det gør projektet overskueligt, når man kan tage det step by step,” siger Torben Eg Hoffmann, der er salgs- og produktchef i Byggros, der blandt andet forhandler grønne tage og græsarmeringsblokke.

Virksomheden er bl.a. blevet klar til at indføre take-back-løsninger på deres grønne tage. Desuden vil de lægge pres på leverandørerne om at Cradle to Cradle certificere nogle af de mest centrale elementer i Byggros’ varekatalog. Det skal gøre historien om de gode, grønne byggeløsninger troværdig og skabe mere salg.

Læs hele casen om Byggros A/S.

Kom selv i gang med cirkulær forretningsudvikling

Skal din virksomhed også i gang med at omstille til cirkulær økonomi? Så kan Vugge til Vugge ApS også hjælpe dig. Vores metoder og værktøjer kan bruges i alle brancher og alle størrelse virksomheder.

Læs mere om cirkulær forretningsudvikling.

Vugge til Vugge ApS er pt i gang med at hjælpe PA Savværk A/S igennem et CØ SMV-forløb. Hvis du også vil i gang via et projekt, så er der deadline til en ny runde CØ SMV forløb 22. november 2019.
Læs mere om det og andre støtteprogrammer her.