Rockfon beviser sit ansvar

Rockfon® har bidraget til udviklingen af den nye Cradle to Cradle produktstandard version 4.0 ved at deltage i et pilotprogram, der testede udkastet. Det har resulteret i en Cradle to Cradle certificering af Rockfon® akustiklofter og -vægge på sølv- eller bronzeniveau.

Rockfon scorer sølv og guld for mere end 90 pct af deres akustiske produkter

Mere end 90 pct. af Rockfons akustiske produkter er i foråret 2021 blevet certificeret på bronze- eller sølvniveau i henhold til Cradle to Cradle Certified Version 3.1.

Deltog i version 4.0 pilotprogram

Rockfon har som led i certificeringen deltaget i et pilotprogram under Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Her kunne virksomheder blive certificeret efter udkast 1 eller 2 til den nye og forbedrede version 4.0 af Cradle to Cradle Certified® Product Standard. Formålet med pilotprogrammet var at teste de nye krav i praksis, inden den endelige version 4.0 træder i kraft 1. juli 2021.

Syv udvalgte virksomheder fra hele verden deltog i pilotprogrammet. Rockfon, der er en del af ROCKWOOL Group, har således som en af de første fået deres produkter vurderet efter udkastet til version 4.0, dvs. de nye krav inden for General Requirements samt i de fem hovedkategorier: Material Health, Product Circularity, Clean Air and Climate Protection, Water and Soil Stewardship og Social Fairness. Det har været et stort og dedikeret arbejde. Se scorecard.

Cirkulær økonomi på guldniveau

Annette Hastrup er direktør i Vugge til Vugge ApS, der som assessor har udarbejdet vurderingsrapporten for Rockfon. Hun fremhæver især virksomhedens præstation i Product Circularity kategorien, hvor produktet har opnået scoren Guld.

”Product Circularity er en af de kategorier, hvor der er lavet mest om til den nye version 4.0. Kategorien stiller meget høje krav til cirkulær økonomi. Det gælder både krav til produktets indhold af genanvendt materiale, produktets design til cirkularitet og krav til, at virksomheden skal sikre, at brugte produkter bliver genanvendt. Disse krav klarer Rockfon meget flot. Derfor har Rockfon kunnet opnå den meget høje score Guld i den kategori,” siger Annette Hastrup.

Rockfon består af stenuld, der kan genanvendes igen og igen uden at miste værdi. Det produceres bl.a. af andre industriers affald, som ellers ville ende på deponi. Det sker med en smelteteknologi, som gør, at også brugte Rockfon plader kan omdannes til nye ROCKWOOL og Rockfon produkter uden at miste kvalitet og værdi.

ROCKWOOL har gennem partnerskaber etableret et retursystem ved navn Rockcycle, der kan tilbagetage brugte rockwoolprodukter og afskær fra byggepladser i 14 lande i Europa. Målet er at nå 30 lande i 2030. I 2020 blev der ifølge ROCKWOOL’s bæredygtighedsrapport indsamlet 163.000 ton stenuld til genanvendelse. Læs mere om det her.

Cradle to Cradle Certified giver dokumentationen

Magdalini Psarra er Public Affairs and Sustainability Manager hos Rockfon. Hun er stolt af, at virksomheden nu kan dokumentere sine ansvarlige produktionsmetoder med den tredjepartscertificerede Cradle to Cradle Certified®.

”Vi har valgt at certificere vores akustikløsninger efter Cradle to Cradle Certified standarden, fordi vi mener, det er en af de mest omfattende internationale standarder for design og fremstilling af produkter med en positiv indvirkning på mennesker og planet,” siger Magdalini Psarra og tilføjer:

”Vi har længe været meget dedikerede omkring bæredygtighed i forretningen og vil også fortsat forbedre vores fodaftryk. Nu kan vi med vores Cradle to Cradle certifikater også påvise, at vi gør det.”

Cradle to Cradle Certified er en anerkendt standard. Bl.a. giver de internationale byggestandarder LEED v4 og WELL ekstra point for at bruge Cradle to Cradle certificerede produkter. Dermed får Rockfons kunder en ekstra fordel, når de skal levere til certificerede byggerier.

Bliv klogere på Rockfon og Cradle to Cradle Certified®

Læs mere om Rockfons arbejde med Cradle to Cradle på deres hjemmeside.

Du kan også læse, hvordan Rockfon har opnået de forskellige bedømmelser i hver af de fem kriteriekategorier i denne lille folder med scorecard.
Forstå de fem forskellige kategorier i den endelige Cradle to Cradle Certified version 4.0 standard her.

Version 4.0 standarden træder i kraft 1. juli 2021.