Samarbejde skal løfte modebranchen ind i den cirkulære økonomi

Webinar og samarbejde skal kickstarte en bæredygtig revolution i mode- og tekstilbranchen med udgangspunkt i Cradle to Cradle

Det uafhængige Cradle to Cradle Products Innovation Institute vil have mode- og tekstil branchen til at rykke på den cirkulære økonomi. Det skal være på mode at gå i t-shirts og jakkesæt, der påvirker balancen i miljøet på en positiv måde. Producenterne skal gå forrest, og de skal samarbejde om det – NU.

Tirsdag 13. september kl. 17-18 kickstartes processen med et gratis verdensomspændende webinar. Der følger gratis værktøjer med webinaret, så deltagerne øjeblikkeligt vil kunne gå i gang med at implementere Cradle to Cradle principperne i deres produktion.

Branchen skal overbevise underleverandørerne

Cradle to Cradle rummer alle værktøjerne til at skabe en reel cirkulær økonomi, hvor der både er taget hensyn til materialernes sundhed og genanvendelsesmuligheder, til brug af vedvarende energi, et neutralt vandforbrug og social ansvarlighed. C2CPII kalder det nye tiltag Fashion Positive PLUS.

Målet med Fashion Positive PLUS er at udbrede viden om cirkulær økonomi samtidig med, at man skaber relationer blandt visionære ledere, der kan se en synergi i at udvikle løsninger sammen.

Tanken er, at parterne kan dele omkostninger og spare masser af tid ved at gå sammen om at identificere og udvikle de fundamentale og bæredygtige “byggesten”, der kan bruges i det færdige tøj. Det kan være alt fra farvestoffer og kemikalier til stof og lynlåse. Sammen kan de udgøre den kritiske masse, der skal til for at få underleverandørerne til gennemføre en grøn omstilling. Oven i købet på attraktive økonomiske vilkår.

Vugge til Vugge ApS er med i projektet

Der er allerede omkring 40 garner og andre grundmaterialer i modeindustrien, som er Cradle to Cradle certificerede. Dem kan man få overblik over her.

“Men der skal flere til. Jo flere grundmaterialer, der bliver Cradle to Cradle certificeret, jo lettere vil det blive for modeindustrien at sammensætte en bæredygtig kollektion flere gange om året. Det er jo de samme materialer, som alle i branchen anvender, men til unikke design,” forklarer Annette Hastrup, der er CEO i Vugge til Vugge ApS.

Vugge til Vugge ApS er den skandinaviske spydspids i Fashion Positive PLUS og vil blandt andet kunne bistå med Cradle to Cradle certificeringer, som den eneste nordiske assessor.

Deltagere i det første webinar vil få flere detaljer om mulighederne i det nye samarbejde og vil få stillet gratis værktøjer til rådighed. Værterne på webinaret er Lewis Perkins, der er præsident for Cradle to Cradle Products Innovation Institute, og Annie Gullingsrud, der er direktør i instituttets tekstil- og beklædningsafdeling.

Se webinaret på Fashion Positives hjemmeside (optagelse)