BabyDan Cradle to Cradle certificeret

Stor vækst i antal Cradle to Cradle certificerede produkter

Vugge til Vugge ApS har i 2022 hjulpet et rekordstort antal virksomheder med at opnå Cradle to Cradle Certified® på deres produkter. ’Et godt styringsværktøj’ og ’en pålidelig ordning’ er nogle af de begrundelser, virksomhederne har for vælge den vej.

Cradle to Cradle certificeringen er en pålidelig ordning, siger MinAltan

 

”Vi har arbejdet i mange år med ISO-certificering for at blive grønnere på flere forskellige måder, og vi har ledt efter et værktøj, hvor der var lidt mere styring også på produktudviklingen, og hvor vi kunne sætte en retning. Det er det, Cradle to Cradle kan.”

BabyDan Cradle to Cradle certificeretDet siger Marianne Pia Jensen. Hun er Product Development Manager i BabyDan, som i foråret opnåede Cradle to Cradle certifikater på bronzeniveau på stort set alle deres sikkerhedsgitre fordelt på to produktgrupper.

Certificeringen blev gennemført i samarbejde med akkrediteret assessor Vugge til Vugge ApS, som har oplevet en stor stigning i efterspørgslen på certificeringer det seneste års tid.

 

Over 1.000 udstedte C2C certifikater

Siden nytår har 9 nye kunder certificeret i alt 14 produktgrupper med Vugge til Vugges hjælp. Dertil kommer 4 eksisterende kunder, som har certificeret 7 nye produktgrupper. Samme tendens oplever andre assessorer.

På verdensplan har Cradle to Cradle Certified® i år nået en milepæl med over 1.000 udstedte certifikater, der dækker mange tusinde produkter. Og Vugge til Vugge har flere opgaver i ordrebogen.

”Vi har travlt, men det er også herligt at se, hvordan flere og flere tager Cradle to Cradle til sig og bruger det strategisk til at udvikle bedre produkter,” siger direktør i Vugge til Vugge, Annette Hastrup.

Vælger C2C Certified® fordi det er en pålidelig ordning

Virksomhederne har mange gode grunde til at vælge Cradle to Cradle Certified som dokumentation for deres arbejde med bæredygtighed. De hyppigste, som Annette Hastrup møder hos kunderne er:

  • De vil gerne gøre det rigtige og mest ansvarlige på den lange bane
  • De vil have en seriøs og holistisk dokumentation med høj troværdighed
  • De ønsker samtidig et værktøj, der kan styre processerne over tid i alt fra produktudvikling til socialt ansvar også i leverandørkæden

Det var også tilfældet med MinAltan, som er en af de andre nye kunder, som Vugge til Vugge har hjulpet i år.

”MinAltan har altid leveret sikre løsninger, og det betyder ikke kun at lave en funktionel altan, der holder længe. Den skal også produceres med ansvarlighed. Cradle to Cradle certificeringen er en pålidelig ordning, som vi har stor tiltro til, og så er det er en god metode til at få overblik over de mange materialer, processer og leverandører, som er involveret i vores produktion,” siger bæredygtighedsansvarlig i MinAltan, Frederik Bo Rosenquist.

Effektivt værktøj til videreudvikling

Virksomheder, der får Cradle to Cradle certificeret deres produkter, bliver vurderet i fem forskellige kategorier på et niveau fra bronze til Platin. De skal i den forbindelse lave en plan for kontinuerlig forbedring frem mod Platin-niveau i hver kategori. Fremskridt bliver vurderet i forbindelse med recertificering hvert andet år.
Cradle to Cradle Certified fungerer derfor som et værktøj til at forbedre produktets og virksomhedens aftryk på verden og dokumentere fremskridt.

”Certificeringen har været en læringsproces for os, og det har vist en helt ny måde at arbejde på, hvor vi kommer til at samarbejde tættere med leverandørerne, så de kan leve op til vores krav. Vi er stolte af Bronze, men vi vil også blive ved med at udvikle, så vi på sigt kan komme på Sølv og Guld,” siger Frederik Bo Rosenquist fra MinAltan.

Marianne Pia Jensen fra Baby Dan har også oplevet Cradle to Cradle Certified som et effektivt redskab i arbejdet med bæredygtighed.

”Nu kan vi se på hele virksomheden og forholde os til, hvordan vi klarer os i de forskellige scorecard kategorier. Det styrker CSR arbejdet, og det er nemmere at kommunikere over for forbrugerne,” siger hun.