Tæpper der rykker

De danske tæppeproducenter, Ege Carpets og Dansk Wilton, rykker, når det drejer sig om bæredygtig forretningsudvikling. Begge virksomheder har netop øget deres portefølje af Cradle to Cradle certificerede produkter ganske meget. Samtidig har de ambitiøse mål for udviklingen de næste 10 år.

Læs også: En hel branche går forrest i bæredygtighed på CSR

Ege Carpets har fuld plade

Ege Carpets opnåede i januar 2020 at få alle sine produkter til kontraktmarkedet certificeret. Det betyder, at virksomheden er gået fra 50 certificerede tæppeserier til 110 fordelt på i alt 18 certifikater. Flere hundrede stoffer og materialer er dermed kortlagt og analyseret. Projektet, som også omfatter recertificering af de 50 tæpper, der allerede var certificeret, er blevet gennemført på under 5 måneder.

Ege Carpets mål er nu at få alle serier løftet til det ambitiøse PLATIN niveau inden 2030. Til den tid vil virksomheden også fremlægge et positivt CO2 regnskab. Vejen dertil også fremover i samarbejde med Vugge til Vugge og tager udgangspunkt i et Cradle to Cradle roadmap.

Læs vores opdaterede case om Ege Carpets‘ udvikling gennem cirka 10 år, som bl.a. betyder, at Google vælger Ege Carpets til deres byggerier.

Dansk Wilton fjerner farvestoffer

Dansk Wilton fik tre nye Cradle to Cradle certificerede tæppeserier kort før jul. Virksomheden har nu to tæppeserier på sølv-niveau og to på bronze.

Særligt bemærkelsesværdig er den nye tæppeserie Colortec ORIGIN+, som er baseret på uld i otte naturlige nuancer helt uden brug af farvestoffer. Dansk Wilton har specialiseret sig i at levere tæppeløsninger, der bliver designet og produceret på ordre (custom made) til luksushoteller og krydstogtskibe. Der er således stort set ingen spildproduktion.

Læs vores opdaterede case om Dansk Wilton og deres succes i hotel- og krydstogtindustrien.