BURNBLOCK og Steffen Sten vælger Cradle to Cradle

To nye cases: Vælger Cradle to Cradle

To virksomheder fra byggebranchen, Steffen Sten og BURNBLOCK, vælger Cradle to Cradle certificering

Cradle to Cradle Certified™ er efterhånden en kendt certificeringsordning i byggebranchen, og nu vælger endnu to danske virksomheder at gå den vej.

De to danske virksomheder, BURNBLOCK® og Steffen Sten, har begge deltaget i det nationale støtteprogram CØ SMV, hvor de har arbejdet med Cradle to Cradle roadmap som metode. Og begge har de valgt, at deres produkter skal certificeres efter den internationale tredjepartsverificerede certificeringsordning Cradle to Cradle Certified™. Det har vi skrevet to nye cases om.

BURNBLOCK: Fra naturlig til bæredygtig brandhæmmer

BURNBLOCK er allerede klar med en brandhæmmer, der er blevet certificeret på Guld-niveau. De har også fået et Material Health Certificate på Platin-niveau, som er det højst opnåelige.

BURNBLOCK bruges som en naturlig brandhæmmer i bæredygtige byggematerialer og møbler af træ. Med certificeringen har mange nye potentielle kunder fået øje på produktet.

”En af de nye potentielle samarbejdspartnere, vi lige i øjeblikket er i dialog med, er et firma, der er Cradle to Cradle certificeret. De er interesseret i at tage deres produkt til det næste certificeringsniveau, og i den forbindelse kan de bruge vores produkt,” siger direktør Hroar Bay-Smidt.

Læs hele casen.

Der skal papir på tegls bæredygtige egenskaber

Steffen Steen sælger tegl til belægning og facadesystemer, og de har fået deres tyske leverandører med på idéen om at blive certificeret. Direktør Helle Steffen forventer at få certifikatet på plads i løbet af efteråret.

”Tegl er et fantastisk materiale, der fortjener en certificering, og Cradle to Cradle var bare det, der virkede mest fornuftigt. Cradle to Cradle er international kendt og anerkendt og vores leverandører vidste, hvad vi talte om, når vi snakkede om det,” siger hun.

Helle Steffen kan bekræfte, at byggebranchen ved, hvad Cradle to Cradle handler om.

”Forleden var vi til møde med et stort arkitektbureau, som planlægger en ny bydel. Det er bæredygtighedscertificeret byggeri, og de var begejstrede for vores planer om at få Cradle to Cradle certificeret teglklinkerne. Således kan man score på alle parametre”, siger Helle Steffen.

Læs hele casen.

Kom selv i gang med et støtteprogram

Steffen Sten og BURNBLOCK var med i støtteprogrammet CØ SMV, som har lukket for nye virksomheder, men der findes flere andre muligheder, hvis din virksomhed har brug for en saltvandsindsprøjtning for at komme i gang med den grønne omstilling.

Du kan finde en oversigt over mulighederne her.