USA anbefaler Cradle to Cradle certificerede produkter

USA’s miljøstyrelse anbefaler offentlige indkøbere at vælge Cradle to Cradle certificerede produkter

Den amerikanske miljøstyrelse, United States Environmental Protection Agency (EPA), har i december 2016 offentliggjort en liste over de miljømærkninger, som anbefales til staternes offentlige indkøbere. Se listen.

Cradle to Cradle Certified™ Product Standard fremhæves som en af de allerbedste produktcertificeringer på en række områder, og det giver en stor konkurrencefordel til alle de virksomheder, der satser på Cradle to Cradle.

EPA anbefaler specifikt at vælge Cradle to Cradle certificerede byggematerialer og møbler. Det betyder, at 350 Cradle to Cradle certificerede produkter allerede nu har en fordel i forbindelse med salg til offentlige myndigheder i USA.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute har en forventning om, at flere produktkategorier vil komme med i fremtiden. Instituttet samarbejder sammen med en række andre miljømærkningsordninger med EPA om udviklingen af listen.

”Det er ikke tilfældigt, at Cradle to Cradle bliver fremhævet indenfor byggematerialer og møbler,” siger direktør Annette Hastrup fra Vugge til Vugge, der er den eneste assessor i Norden, der kan gennemføre Cradle to Cradle certificeringer.

”To tredjedele af alle Cradle to Cradle certificerede produkter er enten byggematerialer eller inventar. Byggebranchen er langt fremme inden for bæredygtighed og har været en stærk drivkraft for certificeringsordningen, men mange andre er på vej nu. For eksempel indenfor tryksager og tekstiler,” siger Annette Hastrup.

EPA har vurderet en lang række eco-labels efter meget strenge kriterier, og Cradle to Cradle har fået den højeste vurdering.

Vugge til Vugge har certificeret en lang række danske produkter indenfor byggeri og interiør for følgende virksomheder:

Flere af virksomhederne er beskrevet i vores cases.
Se og søg Cradle to Cradle certificerede produkter i hele Cradle to Cradle Certified Products Registry