Fashion Positive

Fashion Positive er et åbent og internationalt samarbejde i mode- og tekstilbranchen, der arbejder for flere bæredygtige materialer, gerne Cradle to Cradle certificerede. Forestil dig, at designere i hele verden kan vælge mellem tusindvis af lynlåse, knapper, tråd og stof, som er garanteret bæredygtige. Det er den virkelighed, Fashion Positive ønsker at skabe.

Tag del i Fashion Positive

Fashion Positive er et Cradle to Cradle initiativ

Det uafhængige non-profit Cradle to Cradle Products Innovation Institute lancerede Fashion Positive i 2016. Målet er at få virksomheder i branchen til at samarbejde om at identificere og udvikle bæredygtige grundmaterialer og designs til industrien, så alle materialer udelukkende påvirker mennesker og miljø positivt og let kan genanvendes.

Fashion Positive er et åbent samarbejde mellem en lang række store og små brands, designere og producenter. Alle er velkomne. Sammen vil de transformere materialerne i modebranchen – komponent for komponent – fra lineær økonomi til cirkulær økonomi.

Blandt de indtil videre 45 samarbejdsparter er kendte navne som H&M, Bestseller, Nike, Tommy Hilfiger og Fjällräven.

En ønskeliste til nye bæredygtige materialer

Et helt konkret output af samarbejdet er en ønskeliste, der identificerer hvilke bæredygtige materialer, der mangler at blive udviklet til markedet. Det er alt fra alternativer til læder til algebaserede farvestoffer.

Fashion Positive positivlisteOmvendt er der selvfølgelig også en liste over materialer, som allerede lever op til kravene. Det er Cradle to Cradle certificerede produkter, som har dokumenteret bæredygtighed. Cirka 40 materialer inden for mode- og tekstilbranchen er allerede Cradle to Cradle certificerede, men der skal mange flere til, før mennesker verden over kan klæde sig på med god samvittighed.

Se alle de certificerede fashion-materialer

Del viden via webinarer og seminarer

Fashion Positive tilbyder webinarer og seminarer, der klæder deltagerne på til at forstå bæredygtighed og cirkulær økonomi i branchen. Der blev blandt andet holdt et seminar i København 9. maj 2017 med 75 deltagere fra hele verden. Designere får inspiration, og producenter får værktøjer til at udvikle nye produkter, der efterspørges af de designere og brands, der deltager.

Initiativets hjemmeside byder på masse ressourcer, bl.a. artikler, videoer og tidligere afholdte webinarer. Den bedste måde til at følge med i initiativet er ved at skrive jer op til nyhedsbrevet.

Kom i gang med Fashion Positive

Circular Fibres Initiative

I 2017 har Ellen MacArthur Foundation taget endnu et skridt med lanceringen af Circular Fibres Initiative, som også er støttet af Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Målet for dette initiativ er også at omstille branchen til cirkulær økonomi.

Circular Fibres Intiative arbejder på at kortlægge hele tekstilindustrien og flowet af tekstiler i dag og forventer at have den første rapport klar i efteråret 2017. Bag dette initiativ er flere ledende virksomheder, NGO’er, organisationer og myndigheder.