Fashion Positive

Fashion Positive er et åbent og internationalt samarbejde i mode- og tekstilbranchen, der arbejder for flere bæredygtige materialer, gerne Cradle to Cradle certificerede. Forestil dig, at designere i hele verden kan vælge mellem tusindvis af lynlåse, knapper, tråd og stof, som er garanteret bæredygtige. Det er den virkelighed, Fashion Positive ønsker at skabe. Initiativets hjemmeside byder på masse ressourcer, bl.a. artikler, videoer og tidligere afholdte webinarer.

Tag del i Fashion Positive

Fashion Positive er et Cradle to Cradle initiativ

Det uafhængige non-profit Cradle to Cradle Products Innovation Institute lancerede Fashion Positive i 2016. Målet er at få virksomheder i branchen til at samarbejde om at identificere og udvikle bæredygtige grundmaterialer og designs til industrien, så alle materialer udelukkende påvirker mennesker og miljø positivt og let kan genanvendes.

Fashion Positive er et åbent samarbejde mellem en lang række store og små brands, designere og producenter. Alle er velkomne. Sammen vil de transformere materialerne i modebranchen – komponent for komponent – fra lineær økonomi til cirkulær økonomi.

Blandt de indtil videre 45 samarbejdsparter er kendte navne som H&M, Bestseller, Nike, Tommy Hilfiger og Fjällräven.

Principper for nye bæredygtige materialer

Et helt konkret output af samarbejdet er en række principper for bæredygtige materialer og en liste over, hvilke certificeringsordninger der dokumenterer dem. Cradle to Cradle er selvfølgelig med på listen.

I registeret over Cradle to Cradle certificerede produkter, kan du finde masser af Cradle to Cradle certificerede materialer til mode- og tekstilbranchen.

Se Cradle to Cradle certificerede materialer