Vugge til Vugge indgår samarbejde med Circular IQ

Har I sat jer ambitiøse mål om at omstille til cirkulær økonomi, forbedre jeres cirkulære performance eller gøre cirkulære indkøb til en central del af jeres forretningsstrategi? Arbejdet med cirkulær økonomi bringer store fordele med sig, men det kan også skabe nye, komplekse udfordringer.

Derfor har Vugge til Vugge indledt et samarbejde med Circular IQ – en ny, spændende online-platform, der gør det nemt for jer at indsamle produktdata og måle jeres cirkulære performance på tværs af produktporteføljen og gennem hele forsyningskæden. Circular IQ er et vigtigt redskab til at identificere udfordringer, fremskridt og muligheder på jeres vej til en 100% cirkulær forretning.

Circular IQ henvender sig især til produktionsvirksomheder, der udvikler og producerer cirkulære produkter baseret på Cradle to Cradle Certified. Det er et værktøj, der gør det nemmere at indsamle, dele og håndtere data om produkter, der har betydning for produkternes placering i forhold til bæredygtighed. Den store fordel ved platformen er, at den er cloud-baseret, og at data derfor kan samles ét sted. På den måde kan samarbejdspartnere og underleverandører i hele leverandørkæden inviteres til at tilføje data om produktet. Dataindsamlingen kan dermed forenkles betydeligt, og man kan vinke farvel til store excel-ark og hundredvis af e-mails mellem samarbejdspartnere.

Circular er udviklet med udgangspunkt i bl.a. Cradle to Cradle Certified™ Product Standard, og platformen vil derfor f.eks. kunne bruges til dataindsamling i forbindelse med certificering samt til at vurdere, hvor virksomheden kan sætte ind for at opnå et højere certificeringsniveau ved re-certificering. Dette gør platformen interessant for Vugge til Vugges kunder.

“Circular IQ er yderst relevant for virksomheder med Cradle to Cradle certificerede produkter, og derfor ser vi et stort potentiale i samarbejdet,” fortæller Annette Hastrup, direktør i Vugge til Vugge.

Circular IQ startede først i 2016 men er allerede blevet godt modtaget og har bl.a. vundet Amsterdam Circular Challenge. Netop nu er virksomheden i finalen for Accenture Innovation Awards, og de er desuden blandt Sustainable Builds Innovatører 2017.

 

Hos Vugge til Vugge er vi godt kendt med Circular IQ platformen og kan derfor hjælpe jer med at komme i gang og få mest muligt ud af den. Kontakt os for at høre mere.