Cirkulær forretningsudvikling

Cirkulær økonomi i virksomheder er fremtiden, men…

Er jeres virksomhed klar til at byde på et cirkulært udbud? Kan I leve op til kommende krav fra lovgivere og forbrugere om, at jeres produkter skal kunne tages tilbage, deles, repareres, genbruges eller genanvendes?

Hvis ikke, skal I hurtigst muligt i gang med en grøn omstilling, så jeres produkter og ydelser kan indgå i den cirkulære økonomi. En økonomi, som både regeringen og EU styrer mod, og som også er en generel megatrend i samfundet.

Cirkulær økonomi i virksomheder øger konkurrenceevnen

Vugge til Vugge ApS hjælper jer med at identificere og implementere jeres potentiale inden for cirkulær økonomi. Vores mål er, at I kan udnytte materialer og ressourcer optimalt, så I kan spare penge og styrke konkurrenceevnen i praksis. Det skyldes bl.a., at

 • I udnytter ressourcerne effektivt – og sparer penge.
 • I kommer på forkant med forbrugernes krav og lovgivningen.
 • I sætter et positivt aftryk på miljø og klima.
 • I baner vejen til et stærkere brand, der tiltrækker de dygtigste medarbejdere.
 • I kan sikre jer adgang til værdifulde ressourcer.

Vi har praktisk erfaring med cirkulær økonomi – og succesfulde kunder

Vugge til Vugge ApS er en af landets mest erfarne konsulentvirksomheder, når det handler om at hjælpe virksomheder med at omstille til cirkulær økonomi.

Vi har mere end 40 virksomheder i porteføljen, og vi har gennemført mere end 30 konsulentforløb indenfor cirkulær økonomi i virksomheder i forbindelse med offentligt støttede projekter som Rethink Business, Nye Grønne Forretningsmodeller og Grøn Vækst via Grønne Forretningsmodeller.

Vi snakker ikke bare om det – med os som rådgivere kan I være sikre på, at I får det til at ske i praksis. Vi har masser af gode cases, der bekræfter dette.

Mange af vores kunder har opnået konkrete, målbare forretningsmæssige og strategiske resultater og har kunnet positionere sig som frontløbere inden for cirkulær økonomi.

Der er flere discipliner indenfor cirkulær økonomi i virksomheder. Vi har overblikket til at sende jer i den rigtige retning, men når det handler om at eksekvere planerne, er vi specialiserede i følgende:

 • take-back-ordninger
 • product as a service
 • leje- og leasingmodeller
 • design for disassembly

De fleste af de virksomheder, vi har rådgivet, er ved eller har allerede implementeret en eller flere af de ovennævnte forretningsmodeller. Det er bl.a.:

Vi bruger roadmap – og tilbyder projektledelse

cirkulær økonomi i virksomhederNår vi udvikler cirkulær økonomi i virksomheder, arbejder vi primært med Cradle to Cradle Roadmap metoden suppleret med Business Model Canvas og andre værktøjer. Vi bruger dem til at

 • finde ressourcebesparelser og potentialer for optimering af materialer, processer mv
 • identificere nye mulige forretningsområder og markeder
 • identificere nye relevante partnerskaber
 • sætte mål og skabe retning og struktur i planlægningsarbejdet
 • og meget andet

Som supplement til vores rådgivning, tilbyder vi desuden at hjælpe projektet i mål med effektiv projektledelse. Vi kan endda hjælpe jer ind i et af de mange offentligt støttede udviklingsprogrammer. Læs mere om

Start eventuelt med produktcertificering

Har I et fysisk produkt, kan en Cradle to Cradle certificering også være et godt sted at starte. Det har flere af vores kunder gjort.

En certificering giver jer mulighed for hurtigt at dokumentere jeres arbejde med cirkulær økonomi i virksomheden. Certificeringsprocessen sætter klare mål og giver systematik og retning i den cirkulære forretningsudvikling.
Læs mere om Cradle to Cradle certificering.

Kontakt os for tilbud om rådgivning