Cradle to Cradle certificering

Opnå internationale konkurrencefordele med Cradle to Cradle Certified®

Få styr på jeres ansvar og lev op til fremtidens krav til produkter med en Cradle to Cradle Certified® certificering.

Cradle to Cradle Certified® er en internationalt anerkendt, tredjepartsverificeret produktcertificering målrettet den cirkulære økonomi. Ordningen fungerer desuden som det perfekte værktøj til at handle på den grønne omstilling, udvikle nye produkter og forretningsmodeller og skabe nyttige samarbejder i hele værdikæden.

En Cradle to Cradle certificering giver jer internationale konkurrencefordele, fordi I kan dokumentere, at I

 • arbejder seriøst med cirkulær økonomi og genanvendelse
 • har styr på kemien i jeres produkter og udfaser skadelige stoffer
 • tager ansvar for klimaaftrykket og går over til vedvarende energi
 • konstant forbedrer produkter og processer
 • tager ansvar for mennesker og miljø.

Desuden er der ofte mulighed for at spare på jeres forbrug af ressourcer, så I dermed kan reducere jeres omkostninger.

Et certifikat kan omfatte et enkelt produkt eller en hel gruppe af produkter med samme funktion og stort sammenfald af materialer.

Vælg Vugge til Vugge ApS som assessor

For at få en Cradle to Cradle certificering, skal I samarbejde med en af de pt 11 godkendte vurderingsorganer (assessment bodies), der er uddannet og akkrediteret af den uafhængige non-profit-organisation Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Vugge til Vugge ApS er den eneste Accredited Assessment Body i Norden, og vi opererer globalt. Vi har dansk, engelsk og tysk som arbejdssprog.

Læs her, hvordan processen foregår med Vugge til Vugge som assessor.

Overvejer I at få et eller flere produkter certificeret med Vugge til Vugge som assessor? Tag et gratis, uforpligtende møde med os, og bliv klogere på, hvad en certificering vil betyde for jeres virksomhed. Vi anbefaler altid, at I deltager i mødet med mindst to personer, hvoraf den ene er fra ledelsen.

Bestil et uforpligtende møde

Fem certificeringskategorier

Ved en Cradle to Cradle certificering kommer jeres produkt/produktgruppe og fremstillingsproces igennem en grundig vurdering inden for fem kategorier med krav til sundhed, cirkulær økonomi, klima, miljø og social retfærdighed. Se krav og kriterier i

Cradle to Cradle Certified® Product Standard version 4.0

Vugge til Vugge tilbyder kun nye certificeringer efter version 4.0. Vi recertificerer dog efter version 3.1 indtil udgangen af juni 2022.

Certificeringsniveauer og løbende optimering

Ved Cradle to Cradle certificeringen vil jeres produkt eller produktgruppe opnå et niveau, der viser, hvor tæt det er på at opfylde Cradle to Cradle visionen.

Der er fire certificeringsniveauer: Bronze, Sølv, Guld og Platin.

Produktet skal recertificeres hvert andet år, og I forpligter jer til løbende at forbedre det. Jeres produkt behøver ikke være perfekt fra starten for at blive certificeret, men potentialet og viljen til at udvikle og optimere produkt og processer skal være der.

I forbindelse med første Cradle to Cradle certificering skal der derfor laves planer for kontinuerlig forbedring inden for alle fem kategorier frem mod Platin-niveau.
Denne forpligtelse om kontinuerlig forbedring giver jer som virksomhed et værktøj til at formulere jeres strategi, måle jeres fremskridt og tydeligt kommunikere jeres lederskab i branchen.

Find flere detaljer om kravene på hvert niveau i Cradle to Cradle standarden:

Cradle to Cradle Certified® Product Standard version 4.0

Hvorfor få en Cradle to Cradle certificering?

 • Som kick-start på en grøn omstilling
  Hvis I vil i gang med en grøn omstilling, er en Cradle to Cradle certificering en god metode til at få lagt en strategi med klare mål og delmål. I får dokumentation for jeres indsats, og det er let at kommunikere.
 • Få dokumentation på bæredygtighed og cirkulær økonomi
  Myndigheder og kunder stiller stadig strengere krav til dokumentation for bæredygtighed – bl.a. i forhold til markedsføring og offentlige udbud. Et Cradle to Cradle certifikat dokumenterer, at virksomheden har forpligtet sig til at udvikle produkt og processer i en mere bæredygtig retning. Certifikatet dokumenterer også indsatsen for at nå FN’s 17 verdensmål. (Se mere om FN’s mål og Cradle to Cradle her) Og hvordan Cradle to Cradle kan bruges som dokumentation i forbindelse med udbudsloven.
 • Kombinér det gode med det kommercielle
  Cradle to Cradle certificering får jer til at effektivisere forbruget af ressourcer og bevare materialernes værdi. Derfor går Cradle to Cradle certificering hånd i hånd med god forretning.
 • Holistisk tilgang
  Cradle to Cradle certificeringen forholder sig til alle de sammenhænge, jeres produkt kan indgå i. Vurderingen omfatter alle faser af produktets levetid fra råvareindvinding over fremstillingsproces og brug til materialernes efterfølgende liv i de biologiske og tekniske kredsløb. Cradle to Cradle samler desuden flere aspekter af bæredygtighed i én certificering.
 • Driver for innovation og udvikling
  Med en Cradle to Cradle certificering skal I løbende forbedre jeres produkt og fremstillingsproces. Det bliver jeres driver for innovation og udvikling. Det sikrer, at jeres virksomhed er på forkant med udviklingen.
 • Cradle to Cradle giver ekstra point i bæredygtige byggecertificeringer
  Se alle fordele i byggebranchen
 • Cradle to Cradle giver særlige fordele på det amerikanske marked
  Se de særlige internationale fordele

Kom i gang med Cradle to Cradle certificering

Overvejer I at få et eller flere produkter certificeret? Tag et gratis, uforpligtende møde med os, og bliv klogere på, hvad en certificering vil betyde for jeres virksomhed. Vi sørger for, at I får svar på alle jeres spørgsmål og hjælper jer med at komme i gang.

Bestil et uforpligtende møde