Cradle to Cradle standarden

Cradle to Cradle Certified™ Product Standard er en internationalt anerkendt produktstandard inden for bæredygtighed og produktsundhed. Cradle to Cradle standarden bygger på Cradle to Cradle designkonceptet, der er udviklet af den amerikanske arkitekt William McDonough og den tyske kemiker Dr. Michael Braungart.

Se Cradle to Cradle Certified™ Product Standard i sin helhed her.

Se også alle guidelines, politikker og andre ressourcer her.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute

Cradle to Cradle Certified™ Product Standard administreres og videreudvikles af den uafhængige non-profit organisation Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Når et produkt certificeres efter Cradle to Cradle standarden, sker det i form af et samarbejde mellem virksomheden, et akkrediteret vurderingsorgan (Accredited Assessment Body) og instituttet. Virksomheden samler data om produkt og produktionsprocess, i samarbejde med assessoren. Assessoren udarbejder herefter en vurderingsrapport (Assessment Summary Report). Det er Cradle to Cradle Products Innovation Institute, der tredjepartsverificerer certificeringen. De gennemgår vurderingsrapporten og udsteder det endelige certifikat.

Cradle to Cradle standarden er lige nu under revision
– udkast åben for kommentering

Cradle to Cradle Certified™ Product Standard holdes løbende up-to-date, og en ny version 4.0, er i øjeblikket ved at blive udviklet. Revisionsprocessen er gennemsigtig, og alle har mulighed for at give feedback.

Udkastet er offentligt tilgængelig til kommentering fra 5. august til 4. oktober 2019. For at kommentere skal du klikke her.

Alle tilhørende referencedokumenter kan downloades via dette link.

Instituttet holder gratis webinarer, der introducerer til Cradle to Cradle Certified Version 4-udkastet. Her vil du kunne høre om de vigtigste funktioner og opdateringer i den reviderede standard. Der holdes tre enslydende webinarer 10., 11. og 12. september 2019. Se detaljer og tilmeld dig her.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute har engageret forskellige interessenter i udviklingen af ​​den nye version. Fem grupper med tekniske rådgivere, Stakeholder Advisory Council og Certification Standards Board (CSB) har været involveret.

CSB er beslutningsorgan og dermed ansvarlig for revision og opdatering af standarden. Boardet består består af interessenter i cirkulær økonomi fra offentlige institutioner, universiteter, miljøorganisation og virksomheder. Annette Hastrup, direktør hos Vugge til Vugge ApS, har været medlem af CSB siden februar 2016. Vi er derfor altid informeret om den seneste udvikling af standarden.

Den endelige version 4.0 bliver publiceret i 2020.

Du kan læse mere i denne nyhed om udkastet: Ny ambitiøs standard for cirkulær økonomi.