Cradle to Cradle standarden

Cradle to Cradle Certified™ Product Standard er en internationalt anerkendt produktstandard inden for bæredygtighed og produktsundhed. Cradle to Cradle standarden bygger på Cradle to Cradle designkonceptet, der er udviklet af den amerikanske arkitekt William McDonough og den tyske kemiker Dr. Michael Braungart.

Se Cradle to Cradle Certified™ Product Standard i sin helhed her.

Se også alle guidelines, politikker og andre ressourcer her.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute

Cradle to Cradle Certified™ Product Standard administreres og videreudvikles af den uafhængige non-profit organisation Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Når et produkt certificeres efter Cradle to Cradle standarden, sker det i form af et samarbejde mellem virksomheden, et akkrediteret vurderingsorgan (Accredited Assessment Body) og instituttet. Virksomheden samler data om produkt og produktionsprocess, i samarbejde med assessoren. Assessoren udarbejder herefter en vurderingsrapport (Assessment Summary Report). Det er Cradle to Cradle Products Innovation Institute, der tredjepartsverificerer certificeringen. De gennemgår vurderingsrapporten og udsteder det endelige certifikat.

Udvikling og revision af Cradle to Cradle standarden

Cradle to Cradle Certified™ Product Standard holdes løbende up-to-date og bliver desuden med jævne mellemrum revideret af det uafhængige Certification Standards Board. Certification Standards Board består af interessenter i cirkulær økonomi fra offentlige institutioner, universiteter, miljøorganisation og virksomheder. Annette Hastrup, direktør hos Vugge til Vugge ApS, har været medlem af boardet siden februar 2016. Vi er derfor altid informeret om den seneste udvikling af standarden.

Revisionsprocessen er gennemsigtig og alle har mulighed for at give feedback. Interessenter involveres i revisionen, og ændringerne kommer i offentlig høring to gange i løbet af processen. Næste version af standarden (version 4.0) forventes at komme i offentlig høring i 2. eller 3. kvartal 2019. Den endelige version bliver publiceret i 2020.