Særlige fordele i byggebranchen

Flere arkitekter anerkender Cradle to Cradle som en af de mest troværdige certificeringer inden for bæredygtighed, og generelt er der stor efterspørgsel på dokumentation af produkternes renhed og miljøhensyn, også under produktion, som Cradle to Cradle Certified® kan levere. Indeklima er kommet højt på dagsordenen, og her scorer Cradle to Cradle højt.

Det amerikanske US Green Building Council, der administrerer byggecertificeringsordningen, LEED, har i 2017 indledt et strategisk samarbejde med Cradle to Cradle Products Innovation Institute i erkendelse af, at en bæredygtig bygning starter med bæredygtige byggematerialer.

Ekstra point ved byggecertificeringer

En af de helt konkrete fordele ved Cradle to Cradle i byggebranchen er, at Cradle to Cradle certificerede produkter giver ekstra point i en lang række byggecertificeringsordninger. For mange bygherrer vil Cradle to Cradle certificerede byggematerialer derfor være et af de foretrukne valg.

 • LEED v4
  Valg af Cradle to Cradle certificerede produkter og/eller produkter med Material Health Certificate kan medføre op til i alt 2 ekstra point i kategorierne “Material Ingredient Reporting” og “Material Ingredient Optimization”.
 • BREEAM i Holland
  Valg af Cradle to Cradle certificerede produkter medfører ekstra point i kategorierne “Construction Materials” og “Responsible Sourcing”.
 • WELL Building Standard
  Valg af Cradle to Cradle certificerede produkter udløser point i den internationale WELL Building Standard v2.
 • Andre mærkningsordninger
  Dokumentationen kan også bruges til vurdering i andre mærkningsordninger, for eksempel DGNB, Dansk Indeklimamærkning og Business and Institutional Furniture Manufacturers Association (BIFMA) level certification.

 Andre fordele ved Cradle to Cradle i byggebranchen

 • Produktet kan optages i UL SPOT (tidligere GreenWizard), der letter adgangen til indkøb af mere bæredygtige byggematerialer og administrerer de nødvendige kvalifikationer til dokumentation for LEED-certificering.
 • Den amerikanske miljøstyrelse, United States Environmental Protection Agency (EPA), anbefaler specifikt at vælge Cradle to Cradle certificerede byggematerialer og interiør på EPA’s liste over de miljømærkninger, som anbefales til staternes offentlige indkøbere. Producenter af Cradle to Cradle certificerede byggematerialer har derfor en stor konkurrencefordel i forbindelse med salg til offentlige myndigheder i USA.
 • Produkterne kan optages i Delta Development Groups database over byggematerialer, hvor Cradle to Cradle certificerede produkter foretrækkes. Delta Development Group er førende indenfor Cradle to Cradle og cirkulær økonomi byggeri.

Vi har stor erfaring med certificering af byggematerialer, og vi tager gerne et uforpligtende møde med jer om mulighederne. Vi kan også hjælpe jer med at vurdere, hvilke særlige fordele netop jeres virksomhed vil kunne få ud af en Cradle to Cradle certificering. Vi kan også hjælpe med at lægge jeres produktdata i overnævnte databaser.

Tag et gratis møde med os