Material Health Certificate

Oplever jeres virksomhed også, at flere og flere kunder efterspørger produkter uden skadelig kemi? Med et Material Health Certificate kan I kommunikere troværdigt hvorledes i arbejder henimod kemisk optimerede produkter, der er fri for skadelige kemikalier og kun indeholder stoffer, der er sunde for både mennesker og miljø.

Material Health CertificateEt Material Health Certificate er en slags ”light” udgave af en Cradle to Cradle certificering. Ved Cradle to Cradle certificering vurderes et produkt inden for fem kategorier, mens det ved Material Health Certificate kun skal leve op til kriterierne i Material Health kategorien af Cradle to Cradle Certified™ produktstandarden. Desuden gælder kravet om løbende forbedring og optimering.

Det er derfor et godt valg, hvis en Cradle to Cradle certificering er for omfattende eller ikke relevant for jeres virksomhed på nuværende tidspunkt. Et Material Health Certificate kan til hver en tid udbygges til en fuld Cradle to Cradle certificering.

Der hører ikke noget logo eller mærke med til Material Health Certificate ordningen. Kun et fuldt Cradle to Cradle certifikat giver ret til at anvende Cradle to Cradle mærket.

Hvorfor få et Material Health Certificate?

Certifikatet giver jer mange fordele, bl.a.

  • Transparent dokumentation for materialesundheden af produktets kemiske indholdsstoffer
  • Detaljeret viden om, hvilke stoffer jeres produkt består af helt ned til 100 ppm
  • Ekstra point i bæredygtige byggestandarder
  • Særlige konkurrencefordele på det amerikanske marked
  • Billigere end fuld Cradle to Cradle certificering, hvis jeres dokumentationsbehov kun er inden for materialesundhed

Material Health Certificate er især relevant for produkter og materialer, der alene bruges som ingredienser i andre produkter. Her vil et Material Health Certificate dokumentere, at jeres produkt/materiale kvalificerer til certificering af et slutproduktet på et vist niveau.

Nogle miljømærker anerkender Material Health Certificate som dokumentation. Det gælder bl.a. bygningscertificeringsordningen LEED og den amerikanske miljøstandard ANSI/BIFMA e3 for bæredygtige møbler, der ligger til grund for certificeringsordningen LEVEL.

I tvivl? Se om Cradle to Cradle certificering er bedre for jer

Sådan får I et Material Health Certificate

Eksempel på Material Health Certificate
Klik på billedet for at se et eksempel på et Material Health Certificate

For at opnå Material Health Certificate skal i ligesom ved Cradle to Cradle certificering samarbejde med en Accredited Assessment Body, som Vugge til Vugge. Under certificeringen kortlægges alle produktets indholdsstoffer. I praksis indsamler vi data om produktet fra jer og jeres underleverandører. Efterfølgende vurderes de enkelte indholdsstoffer, og produktet opnår et niveau afhængigt af, hvilke kriterier produktet lever op til. Material Health Certificate kan opnås på fire niveauer – fra Bronze til Platin, idet det ikke er muligt at opnå et Material Health Certificate på Basic niveau. I forbindelse med re-certificering skal der kunne påvises forbedringer af produktet.

Vi tager gerne et møde med jer for at fortælle lidt mere om processen, svare på jeres spørgsmål og eventuelt afklare, om et Material Health Certificate er det rigtige for jer.

Tag et uforpligtende møde med os